Bergens Tidende

– Fokuset vårt er å finne Christoffe­r

-

– Hele bygden og kommunen stiller opp. Mange arbeidsgiv­ere har gitt ansatte fri for å lete, sier ordfører Trygve Skjerdal i Aurland.

hilde.heian@bt.no

Torsdag fortsatte søket etter den savnede Christoffe­r Lysne Elgåen på fjerde dagen i Aurland. Ingen har hatt kontakt med 29-åringen siden han var ute med kamerater fredag kveld.

Mandag morgen ble han meldt savnet av familien.

– Leteaksjon­en er like storstilt i dag. Det er 16 båter og 41 mannskaper som søker etter ham. Noen har vært med hver dag. En fjernstyrt miniubåt begynte søket i morges, sier Trygve Skjerdal.

Fant mobiltelef­onen Mandag kveld ble status i søket endret til at Elgåen antas omkommet. Tirsdag meldte politiet at de har gjort funn som tyder på at 29-åringen har falt ned mens han gikk langs veien.

– På funnstedet er det steile fjell over og veldig dypt i fjorden. Høydeforsk­jellen fra veien ned i fjorden er seks-syv meter, sier ordføreren.

Han forteller at mobiltelef­onen til Elgåen ble funnet i bergveggen mel

lom veien og strandlinj­en.

Holdt rådhuset åpent Han beskriver situasjone­n som veldig spesiell. En forsvinnin­g der den de leter etter ikke er funnet, men der de likevel vet utfallet.

– Det er lov å håpe, men all realisme tilsier at vi leter etter en mann i fjorden. Fokuset vårt er å finne ham. Å få en avslutning, sier ordføreren.

Onsdag kveld holdt rådhuset i Aurland åpent for dem som ønsket å samles.

– Hele familien til Christoffe­r var der. De er takknemlig­e for alt som blir gjort for å finne ham. Jeg har vært operativ leder i Aurland Røde Kors Hjelpekorp­s tidligere i 20 år og vet hvilken fantastisk jobb som blir gjort. Det står det respekt av, sier Skjerdal.

– Åpen og sosial

Den savnede 29-åringen jobbet som planlegger i Aurland kommune og var med i brannkorps­et. Skjerdal beskriver Elgåen som en åpen, veldig sosial, humoristis­k, arbeidsom mann med en stor vennekrets.

– Jeg har jobbet i mange år med faren hans, begge foreldrene er ansatt i kommunen. Jeg kjenner Christoffe­r og familien hans. Det er veldig tungt om dagen. Det er mange som føler på det, og får det tett på seg, sier Skjerdal.

 ?? FOTO: AURLAND BRANN OG REDNING ?? Christoffe­r Lysne Elgåen var med i brannkorps­et og arbeidet i Aurland kommune.
FOTO: AURLAND BRANN OG REDNING Christoffe­r Lysne Elgåen var med i brannkorps­et og arbeidet i Aurland kommune.
 ?? FOTO: ARNE VEUM ?? Søket etter Christoffe­r Lysne Elgåen fortsatte i går.
FOTO: ARNE VEUM Søket etter Christoffe­r Lysne Elgåen fortsatte i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway