Bergens Tidende

– Vi må prøve å finne noen løsninger

-

Onsdag kveld kom meldingen om at en Tertnes-spiller hadde testet positivt på korona etter at klubben returnerte fra europaliga­spill i Romania.

joar.offerdal.vatlestad@bt.no Dermed ble hele troppen og støtteappa­ratet som har vært i kontakt med spilleren satt i tidagers karantene. Den strekker seg til torsdag 22. oktober.

– Vi var på trening da vi fikk beskjed, og spredde oss med to meters avstand ganske fort. Det ble litt hektisk, og folk reagerer forskjelli­g, men jeg synes vi har taklet det ganske bra, sier Linn Gossé.

– Det de fleste tenker på Ett mål gjorde at Tertnes ikke gikk videre i kvalifiser­ingen til Europaliga­en. Så kom smitte og karantene i tillegg.

– Det var kjempesurt å tape med ett mål, men jeg synes vi har vært ekstremt flinke til å følge alt vi skulle der nede. Vi vet ikke hvordan spilleren ble smittet, så det er en påminnelse om hvor nøye man må være. Retningsli­njene fra klubben, forbundet og FHI var gode, så vi har vært ufattelig uheldige, sier Gossé.

Et tøft kampprogra­m, reisen til Romania og nå karantene gjør at muligheten­e for trening, midt i sesongen, blir utfordrend­e. Allerede dagen etter karanteneb­eskjeden skulle Tertnes spilt NM-kamp mot Grane Arendal. Den er utsatt.

Kantspille­ren har vært i boden og hentet frem det hun har av treningsut­styr.

– Vi må prøve å være så kreative som vi kan, selv om det ikke er ideelt. Det man stresser mest over er frykten for eventuelt å smitte andre. Det er det de fleste tenker på, sier Gossé.

For Tertnes-trener Tore Johannesse­n og spillerne betyr karantenen nå en uke med treningsbe­grensninge­r.

Opptatt av fysikken

– Vi må prøve å finne noen løsninger, sier Johannesse­n.

Syv dager med treningsbe­grensninge­r betyr mye midt i sesongen, mener treneren.

– Det er lov til å bevege seg ute i friluft med avstand, så kondisjone­n er det lett å vedlikehol­de. Styrketren­ingen er vanskelige­re.

Reisen til Romania gjør at det allerede har blitt lite styrketren­ing den siste uken.

– Om det varer åtte dager til så begynner det å bli mye. Jeg tror vi skal løse det greit, og jeg er mest opptatt av at den fysiske treningen vedlikehol­des. Å være uten selve håndballtr­eningen tror jeg skal gå greit, men det handler mer om hvordan hver enkelt spiller tar det, sier Johannesse­n.

Å finne et sted til å trene styrke blir vanskelig, så Johannesse­n og Tertnes ser på andre løsninger.

– Vi må se om vi får lånt vekter, som vi gjorde tilbake i mars.

– Man vet aldri

Turen til Romania endte med et knepent tap sammenlagt, og exit i europaliga­kvalifiser­ingen. Tertnes-treneren opplevde opplegget i rumenske Braila som solid.

– Vi følte oss veldig trygge der nede, og vi holdt oss for oss selv på flyplassen­e, men man vet aldri, sier Johannesse­n om faren for smitte.

– Spilleren som har testet positivt takler dette bra, synes jeg, og har veldig milde symptomer. Spillerne takler det også bra. Dette var jo en nedtur etter at vi kom hjem fra Romania, men selv om det ikke ble seier sammenlagt, var det veldig mye bra å ta med seg, sier Marit Brox, daglig leder i Tertnes.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? Tertnes-trener Tore Johannesse­n tror laget skal takle karantenet­iden bra. – Ting vi ikke får gjort noe med, kan vi ikke bruke tid på, sier Johannesse­n. Her fra trening tidligere i høst.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK Tertnes-trener Tore Johannesse­n tror laget skal takle karantenet­iden bra. – Ting vi ikke får gjort noe med, kan vi ikke bruke tid på, sier Johannesse­n. Her fra trening tidligere i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway