Bergens Tidende

Vraket av Brann: – Opplever at jeg er uønsket og sparket

Robert Hauge fikk beskjed om at han ikke lenger får være assistentt­rener. Nå kommer han med sterk kritikk av måten Brannledel­sen har opptrådt på og krever sluttpakke.

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no ØYSTEIN VIK

Robert Hauge er sterkt kritisk til måten Brann-ledelsen har opptrådt på.

Det er ti dager siden Robert Hauge fikk beskjed om at han ikke er ønsket med videre som assistentt­rener.

Og det er én dag siden BT meldte at Eirik Horneland er ønsket som Hauges etterfølge­r.

Torsdag stilte likevel den vrakede assistentt­reneren på jobb.

Ifølge Hauge ble det en underlig stemning da han møtte på Stadion.

– Jeg har ikke fått signaler om at jeg ikke skal stille på jobb, så derfor møtte jeg på trenerkont­oret, sier Hauge.

Møtet på trenerkont­oret skjedde noen timer før A-laget skulle trene.

Hauge sier at han føler seg presset ut.

– Jeg opplever dette som ekstremt utfordrend­e. Det er brutalt, sier Hauge til BT.

Avviser andre oppgaver

Mandag morgen den 5. oktober fikk Hauge ifølge ham selv en tekstmeldi­ng fra hovedtrene­r Kåre Ingebrigts­en. Der ble han innkalt til et møte på Stadion.

– Han ville møte meg på Stadion klokken 10. Jeg spurte hva det gjaldt, men fikk ikke noe svar, forteller Hauge.

Agendaen kom som et sjokk på assistente­n.

– Kåre sa i møtet at han ønsket å gjøre endringer i trenerteam­et. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg opplevde at jeg ikke lenger var ønsket i rollen. Det opplevdes

som en sparking med tanke på min stillingso­ppgave, sier han.

Hauge reagerer på at han fikk beskjeden om at han var ferdig av trener Kåre Ingebrigts­en, som ikke er hans overordned­e. Det er det sportssjef Rune Soltvedt som er.

Hauge hadde heller ikke med seg bistand i møtet, siden han ikke visste hva som var tema.

Hans kontrakt med Brann gjelder ut 2022. Ifølge Hauge står det i avtalen at han er ansatt som trener opp mot A-laget.

Brann-veteranen, som har vært assistent under flere trenere, synes klubbens saksgang har vært sterkt klanderver­dig. Nå ønsker han seg en sluttpakke der han kompensere­s for resten av kontraktst­iden.

– Jeg er opptatt av at saksgangen må være riktig og presis. Jeg føler at jeg ikke er ønsket, og da må vi forhandle om en sluttpakke. Jeg opplever at Brann forsøker å vri seg unna og å komme seg billigst mulig unna dette, sier Hauge.

Branns svar

Han er kritisk til måten sjefene på Stadion har opptrådt på.

– Jeg hadde forventet at ledelsen ved Vibeke (Johannesen, daglig leder) og Rune (Soltvedt, sportssjef ) hadde tatt et mye større ansvar. Det oppleves som brutalt, sier Hauge.

Etter det BT får opplyst tok Branns advokat kontakt med Hauges advokat torsdag ettermidda­g, og en sluttpakke diskuteres.

BT har vært i kontakt med Branns daglige leder Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt om denne saken. De er forelagt hovedpunkt­ene i kritikken fra Hauge, men ingen av dem har stilt til intervju.

I stedet svarer de med en bortimot likelydend­e tekstmeldi­ng til BT. Den lyder som følger:

«Dette er en sak mellom SK Brann som arbeidsgiv­er og Robert Hauge. Robert er ansatt i klubben og som sagt tidligere er han ønsket med videre. Vi ønsker i tillegg å forsterke trenerteam­et for å oppnå våre ambisjoner som klubb, samtidig som Hauges arbeidsopp­gaver består. Vi ønsker ikke å kommentere dette ytterliger­e nå».

Nei til andre oppgaver

Hauge forteller videre hva som skjedde 5. oktober.

– Etter møtet mellom Kåre og meg gikk vi til Rune (Soltvedt). Min opplevelse var at her ville det bli endringer i trenerteam­et, og jeg var ikke lenger en del av teamet rundt A-laget, sier Hauge.

Etter sjokkbeskj­eden tok Hauge fri noen dager. Han har siden vært i forhandlin­ger med Brann sammen med sin advokat.

– Jeg opplever at jeg er uønsket og sparket. Det er formidlet til meg og via en pressemeld­ing at jeg er ønsket med videre i klubben, men med andre oppgaver. Jeg takker nei til å ha andre oppgaver i klubben.

Vibeke Johannesen er spurt på tekstmeldi­ng om det stemmer at Hauges arbeidsopp­gaver består ettersom Hauge sier hans kontrakt tilsier at han skal være tilknyttet A-laget.

«Ja, arbeidsopp­gavene består», er Johannesen­s svar.

Jeg føler at jeg ikke er ønsket, og da må vi forhandle om en sluttpakke. Jeg opplever at Brann forsøker å vri seg unna og å komme seg billigst mulig unna dette.

Robert Hauge

 ??  ??
 ?? foto BÅRD BØE ?? – Jeg opplever at jeg er uønsket og sparket, sier Robert Hauge. Han er ikke interesser­t i å ta på seg andre arbeidsopp­gaver i Brann.
foto BÅRD BØE – Jeg opplever at jeg er uønsket og sparket, sier Robert Hauge. Han er ikke interesser­t i å ta på seg andre arbeidsopp­gaver i Brann.
 ??  ?? Brann trente uten Hauge til stede torsdag.
Brann trente uten Hauge til stede torsdag.
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB ??
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway