Bergens Tidende

Zachariass­en er i ferd med å kopiere Roar Strand

-

Kristoffer Zachariass­en hamrer inn mål for RBK i debutseson­gen.

Johannes.Strand@adresseavi­sen.no

Ikke siden 1998 har RBK opplevd noe liknende: En indreløper med et målsnitt på 0,5 pr. seriekamp og mer enn ti seriemål i en sesong.

22 år etter at Roar Strand scoret tolv mål på 23 seriekampe­r i samme rolle, har RBK fått en indreløper som bøtter inn mål.

Kristoffer Zachariass­en står med ti mål på 19 seriekampe­r. Ingen indreløper­e har vært farligere foran mål siden årtusenski­ftet.

– Oi, det visste jeg ikke. Det er utrolig kult. Jeg håper jeg ikke er ferdigscor­et, sier en noe overrasket Zachariass­en.

Derfor valgte han RBK Desember 2019 ble «Doff» hentet til Trondheim av daværende RBKtrener Eirik Horneland. Klubben prøvde å hente sotrastril­en på et tidligere tidspunkt uten å lykkes.

Zachariass­en skrev under på en kontrakt ut 2023-sesongen. Flere klubber var på banen, men 26-åringen var ikke i tvil:

– Jeg ville spille for Norges største klubb. Hele tiden har jeg følt meg trygg på at RBK og Trondheim er det riktige stedet for meg.

– Hva er hemmelighe­ten bak at du «alltid» er på rett plass til rett tid inne i boksen?

– Timing, flyt og dyktighet. Derfor handler det mye om å komme seg inn i 16-meteren tidsnok. Da øker sjansen betrakteli­g for at du kan score. Og så handler det om å avslutte så fort du har muligheten.

Ønsker flere målgivende Likevel legger ikke «Doff» skjul på at sesongstar­ten ikke ble helt som han hadde håpet på.

– Det var en trå start. Både for meg og laget var det mye klabb og babb. Etter hvert spilte vi mer og mer offensivt. Da løsnet det for oss. Vi fikk bedre resultater og selvtillit­en kom. Nå fungerer alt mye bedre, sier han.

– Du har hatt tre trenere denne sesongen. Eirik Horneland, Trond Henriksen og Åge Hareide. Hvordan har det vært?

– Spesielt. Men det har gått ganske greit. Selv om det har vært ulike spilleform­er, har systemet vært ganske likt. Forskjelle­ne er ikke altfor store. Men det er én ting jeg fortsatt ikke er helt fornøyd med nå.

– Hva da?

– Jeg må bli mer involvert i det oppbyggend­e spillet. Jeg er strålende fornøyd med alle målene jeg har scoret, men jeg vil også notere meg for flere målgivende pasninger.

I serien står han nemlig med ingen assist denne sesongen.

Jeg er strålende fornøyd med alle målene jeg har scoret, men jeg vil også notere meg for flere målgivende pasninger.

Den «hemmelige» øvelsen

Det er ikke «bare» målene Zachariass­en har begeistret RBK-fansen med. Han har også en løpskapasi­tet som overgår de aller fleste i norsk fotball.

Kristoffer Zachariass­en

I vår hadde RBK-spillerne en «jojo-test» (en kondisjons­test, jour. anm.) etter koronapaus­en for å sjekke om spillerne hadde holdt seg i form. Da gikk Zachariass­en helt til topps, ifølge klubben.

Roar Strand, som er den forrige RBK-indreløper­en som kan vise til like gode tall som Zachariass­en, ble også sett på som en evighetsma­skin.

«Doff» forteller at han benytter seg av én spesiell øvelse for å oppretthol­de den imponerend­e løpskapasi­teten utenom fotballses­ongen.

– Jeg setter opp to kjegler med 20 meters avstand og løper frem og tilbake. Dette gjør jeg fire ganger med en varighet på fire minutter med to minutter pause mellom hver fireminutt­er, forteller han.

Løpsmaskin­en mener den øvelsen er den «desidert beste for en indreløper».

– Den har god overføring­sverdi for meg som indreløper. Mange korte spurter med vendinger.

Zachariass­en debuterte i eliteserie­n for Sarpsborg 08 som 23-åring i 2017. Frem til da hadde han spilt for Nest-Sotra på nivå to og tre i norsk fotball.

 ?? FOTO: RICHARD SAGEN ?? Kristoffer Zachariass­en er den første indreløper­en siden Roar Strand i 1998 til å score over ti seriemål for Rosenborg: – Det er utrolig kult, sier «Doff».
FOTO: RICHARD SAGEN Kristoffer Zachariass­en er den første indreløper­en siden Roar Strand i 1998 til å score over ti seriemål for Rosenborg: – Det er utrolig kult, sier «Doff».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway