Bergens Tidende

22 gutter brølte ut kamprop i hverandres ansikter

- ERIK MIDTGAARD Fotballint­eressert bestefar, Stad

MANGE, INKLUDERT MEG selv, mener at det er både viktig og riktig at fotballen ruller, og at barn og unge får utfolde seg til tross for koronaspøk­elset.

Det kan imidlertid lett oppstå paradokser i håndtering­en av smittevern­et på fotballkam­per.

NYLIG VAR JEG på en kamp i klasse G15. En hyggelig kampvert tilbød oss antibac, viste oss vei til tribunen og ba oss lese plakaten ved inngangen. Den inneholdt informasjo­n om koronatrus­selen, og «pålegg» om å sende sms til et oppgitt nummer med informasjo­n om kamp, klokkeslet­t og eget navn til bruk ved eventuell smittespor­ing.

Flott, tenkte vi, og fulgte oppfordrin­gen. Her ble koronatrus­selen tatt på alvor. Vi satte oss på tribunen, med god avstand til andre tilskuere.

PÅ BANEN VAR guttene i full gang med oppvarming­en. Så kom paradokset: Like før kampstart samlet elleve spillere seg i to grupper på hver sin banehalvde­l.

De holdt hverandre om skuldrene, stakk hodene tett sammen, pratet litt og brølte så ut sine kamprop rett i hverandres ansikter: «1-2-3-GO!» 22 gutter fra 22 hjem med mange familiemed­lemmer – for ikke å snakke om eventuell smittespre­dning til skoler.

VAR DET NØDVENDIG å utfordre skjebnen på denne måten? Hadde det ikke vært lurt å droppe dette ritualet i den situasjone­n vi befinner oss i? Hva med trener/lagleder sitt ansvar for å unngå unødige smittesitu­asjoner?

Og kampen? Den var jevn og god – og endte 2–2.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: ØRN E. BORGEN ?? Erik Midtgaard skriver om paradokser som lett oppstår i håndtering­en av smittevern på fotballkam­per.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: ØRN E. BORGEN Erik Midtgaard skriver om paradokser som lett oppstår i håndtering­en av smittevern på fotballkam­per.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway