Bergens Tidende

BRANN: – Ja, jeg så ut som en bedriftssp­iller, sier Vegard Forren. Nå melder han seg klar for spill igjen.

SNART KAMPKLAR IGJEN // TV 2-ekspert mente at Vegard Forren så ut som en bedriftssp­iller. Siden har midtstoppe­ren verken trent med laget eller spilt kamper.

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

– Forren ser ut som en bedriftssp­iller der. Han blir rett og slett parkert i den duellen, utbrøt Jesper Mathisen under TV 2s studiosend­ing.

Brann fikk kjørt seg mot serieleder Bodø/Glimt (1-3-tap). Og verst gikk det kanskje ut over Forren. Brann-stopperen hang ikke med da Jens Petter Hauge, nå i Milan, satte på turboen.

Glimt-kampen ble spilt 20. september. Siden har ikke Forren spilt et sekund for Brann, og 32-åringen har heller ikke trent med laget.

– Jeg skulle ha vært litt mer fornuftig og holdt meg unna. Da hadde jeg sluppet å se ut som en bedriftssp­iller, sier Forren.

– Helt rett av Mathisen

Han hadde da fått kjørt seg kraftig også i den foregående kampen mot Vålerenga (1-5).

– Man vil så gjerne bidra, men det fungerte dårlig i de to kampene der.

– Hva tenker du om Mathisens utspill om «bedriftssp­iller»?

– Det var helt rett av ham å kalle meg det. Det var slik det føltes, også. Jeg hadde tenkt det samme. Det er ikke bra når du havner i løpsduell og ikke klarer å springe, sier Forren.

– Det var vel da jeg skjønte at nok var nok. Jeg var dum nok til å prøve å fortsette – det er vel viljen og dumskapen som slår inn. Jeg hadde nok meldt det samme som Mathisen.

TV 2s ekspert ler når han får gjengitt Forrens uttalelser.

– Han ble så til de grader fraløpt! Jeg kjente meg igjen i ham, for jeg er selv blitt fraløpt en del og sett ut som en bedriftssp­iller, sier den tidligere Start-stopperen.

– Presset meg lenge nok

I samråd med Brann-legene kom Forren frem til at han skulle trene for seg selv. Få skikk på kroppen.

– Jeg hadde presset meg igjennom kamper lenge nok. Det var fornuftig å roe helt ned og stå over mot Kristiansu­nd og Molde, sier Forren.

– Nå har jeg fått roet ned og samtidig trent godt og fornuftig. Det føles veldig bra, og det er nok ikke lenge til du ser meg på treningsfe­ltet igjen.

Hva har han så gjort på? Han har trent spinning, løpt på tredemølle, vært på ellipsemas­kin. Og han har fått trykkbølge­behandling for å få kontroll på en vond akilles.

– Jeg har vært forberedt på å være veldig tålmodig, men så har det egentlig gått bedre enn ventet. Jeg har fått gode svar, så mitt personlige mål er å være tilbake på feltet neste uke. Da får jeg forhåpentl­ig en god treningsuk­e før kampen mot Stabæk.

Brann ligger utsatt til på tabellen. Forren ønsker å være med og bidra.

– Det er viktig å bli pigg igjen nå, for jeg har mye mer å bidra med. Det blir viktig å bli tilgjengel­ig, for det kommer nok av viktige kamper fremover.

Plass til begge?

Da Forrens kampform ble et alvorlig problem for Brann, hentet de den islandske landslagss­pilleren Jón Gudni Fjóluson. 31-åringen har gjort en fin figur sammen med 19-årige Ole Martin Kolskogen.

Forren tror det er plass til både ham selv og islendinge­n, både denne sesongen og fra neste år. I likhet med Forren har Fjóluson en kontrakt som utløper ved sesongslut­t.

– Jeg tror at vi begge kan bidra, også ved å spille sammen og på den måten avlaste Ole. Både jeg og Fjóluson har vært med på å vinne ting, og vi vet hva som gjelder. Skal en klubb ha ambisjoner om å vinne noe, tror jeg du trenger rutine ved siden av de unge, fremadstor­mende.

Forren legger ikke skjul på at hans primære ønske er å bli i Brann.

– Kåre (Ingebrigts­en) og klubben får vurdere om det er interesse for å ha meg med videre. Men det er et sterkt ønske fra meg å fortsette her, for jeg og familien trives utrolig godt. Jeg har lyst til å være med på noe som skal bli veldig bra inn mot neste sesong, sier Forren.

TV 2-ekspert Mathisen tror Forren kan ha «flere gode år igjen i Eliteserie­n» så lenge motivasjon­en er til stede.

– Og når han er ferdig på toppnivå kan han sikkert bli en meget god bedriftssp­iller, sier Jesper Mathisen med et smil.

 ??  ??
 ??  ?? – Det er ikke bra når du havner i løpsduell og ikke klarer å springe, sier Vegard Forren. Etter å ha trent flere uker på egen hånd, håper han at comebacket ikke er langt unna.
– Det er ikke bra når du havner i løpsduell og ikke klarer å springe, sier Vegard Forren. Etter å ha trent flere uker på egen hånd, håper han at comebacket ikke er langt unna.
 ?? ARKIVFOTO: HEDVIG IDÅS ??
ARKIVFOTO: HEDVIG IDÅS
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB ?? – Jeg kjente meg igjen i ham, for jeg har selv blitt fraløpt en del og sett ut som en bedriftssp­iller, sier Jesper Mathisen.
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB – Jeg kjente meg igjen i ham, for jeg har selv blitt fraløpt en del og sett ut som en bedriftssp­iller, sier Jesper Mathisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway