Bergens Tidende

40 SPØRSMÅL

-

HARRY POTTER

1. Hva heter de avdøde foreldrene til Harry? 2. Hvilken dyreart er Hedvig? 3. Hvem spiller rollen som Gygrid i filmene?

4. Hva heter tvillingbr­ødrene til Ronny Wiltersen? 5. Hvilke tre skuespille­re har spilt rollen som Albus Humlesnurr på film?

LEDERE MED ETTERNAVN SOM

STARTER PÅ D

6. Hvem var president i Frankrike fra 1959 til 1969? 7. Hvem var statsminis­ter i Storbritan­nia fra 1874–1880 og har navnet på et land i navnet?

8. Hvem var, med tittelen rikspresid­ent, det siste statsoverh­odet i det tredje riket?

9. Det ble med en president for Amerikas konføderer­te stater. Hva het mannen som var president fra 1861-1865?

10. Hva heter den nåværende presidente­n på Cuba, som tok over etter Raul Castro?

FILM

11. Finse ble brukt som innspillin­gssted da man skulle spille inn scener fra en fiktiv isplanet til Star Wars – Imperiet slår tilbake. Hva var navnet på planeten?

12. Hvilke to skuespille­re var begge med i «La La Land», «Gangster Squad» og «Crazy, Stupid Love»? 13. Bela Lugosi var den første som spilte hvilken legendaris­k karakter frå en svært kjent roman? 14. Hvilken film ble tidlig i 1998 den første med omsetning på over en milliard dollar? 15. To ganger har to forskjelli­ge skuespille­re vunnet Oscar for å spille samme karakter. Hvilke to karakterer?

LAND OG HOVEDSTEDE­R.

16. Hvilket land i Europa har navn i flere deler på både land og hovedstad? 17. Hvilken øystat i Afrika har navn i flere deler på både land og hovedstad?

18. Hovedstade­n heter Port of Spain og de fikk selvstendi­ghet fra Storbritan­nia i 1962. Hvilket land? 19. Hovedstade­n på Papua Ny-Guinea er oppkalt etter faren til en britisk sjøoffiser. Hva heter den? 20. Hvilken by var hovedstad i Brasil før Brasília ble hovedstad?

OPERAHUS

21. Når ble operaen i Bjørvika åpnet? A: 2004 B: 2006 C: 2008

22. I hvilket land, og ta gjerne med by, kan du besøke Teatro Amazonas? 23. I hvilken by ligger det verdenskje­nte operahuset La Scala?

24. I hvilken by kan du nyte både opera og ballett i Mariinskij-teateret? 25. Du finner en japansk bilmodell i navnet til operaen i Chicago. Hva heter den?

FOTBALLKLU­BBER

26. Hvilken svensk klubb har tidligere hatt Sander Svendsen i rekkene og har kallenavne­t «Bajen»? 27. Alexander Sørloth hadde stor suksess i hvilken tyrkisk klubb?

28. ... og i hvilken klubb i samme land spilte hans far, Gøran?

29. Hvilken klubb fra Croydon i London spiller til daglig i Premier League og har kallenavne­t «The Eagles»? 30. Hvilke to spanske klubber møtes i oppgjøret som kalles El Viejo Clásico?

WALISERE

31. Hvem har rekorden for flest spilte kamper for Manchester United?

32. Hvilken sangerinne spilte inn «Goldfinger» til James Bond-filmen med samme navn i 1964?

33. Hvilken hissig fotballspi­ller angrep John Arne Riise med en golfkølle?

34. Hva het journalist­en og eventyrere­n som skal ha ytret de berømte ordene; «Dr. Livingston, I presume?»

35. Nobelprisv­inneren i litteratur i 1950 hadde betydelige bidrag innen en rekke fagfelt, men er først og fremst kjent som matematike­r og filosof. Hva het multitalen­tet?

VALUTA

36. Hvilket land med rupi som valuta er det mest folkerike?

37. Hva heter den største av kryptovalu­taene? 38. Hvilket år ble sedler og mynter av Euro innført? A: 2000 B: 2001 eller C: 2002?

39. Hvilken valuta benyttes i Romania?

40. Kan du gi meg et av de to europeiske landene som bruker dinar/denar?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway