Bergens Tidende

Eksperten tror Stine Skogrand får nøkkelroll­e

-

Stine Skogrand kan bli sentral for Norge i Håndball-EM.

sport@bt.no

Gunnar Pettersen skal felle dommen over de norske håndballje­ntene som ekspertkom­mentator på TV 3 fram mot jul. Han mener Stine Skogrand (27) kan få en meget sentral posisjon for Norge i EM.

Pettersen har en fortid som Tertnes-trener.

Torsdag åpner mesterskap­et for Norge mot Polen etter en dramatisk inngang. Det var lenge helt uklart om det ble kamper eller ikke, men ti dager før første avkast, sa danske myndighete­r ja.

Den norske håndballpr­ofilen Pettersen har godt over 40 år bak seg som spiller og trener på toppnivå i norsk håndball.

VM i fjor endte med en skuffende 4.-plass for Skogrand.

– Jeg tror hun er et bra supplement til Nora Mørk. Skogrand kan også gjøre en jobb som høyre toer i forsvar. Det tror jeg blir viktig. Det kan bli hennes jobb i mesterskap­et å bekle den rollen i hvert fall når Heidi Løke ikke spiller, sier Pettersen til NTB.

– I den posisjonen har Norge tidligere hatt Silje Waade som har gjort gode mesterskap der. I denne troppen er det ingen utpreget spesialist der. Så sjansen kan komme for Skogrand.

Norges landslagss­jef Thorir

Jeg tror hun er et bra supplement til Nora Mørk. Skogrand kan også gjøre en jobb som høyre toer i forsvar. Det tror jeg blir viktig.

Gunnar Pettersen

Hergeirsso­n har brukt mye tid i høst til å få løftet forsvarssp­illet. – Hvis Skogrand tar vare på muligheten, tror jeg hun kan få veldig mye spilletid i forsvar. Og så er hun et alternativ i angrep der hun

Lenge

– Da behøver man ikke tenke på å bytte, og Skogrand kan være med begge veier når hun er på banen.

 ??  ?? Gunnar Pettersen.
Gunnar Pettersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway