Bergens Tidende

Skal ha brukt klosse til kokainsmug­ling

-

Politiet mener denne klossen ble brukt til å smugle kokain som skulle selges i bergensomr­ådet.

per.lindberg@bt.no

Det var BA som onsdag fortalte den spesielle historien.

I september i fjor ble en 27 år gammel mann bosatt i Bergen stanset i en fartkontro­ll i Folgefonnt­unnelen. I bilen fant politiet en stor «legoklosse» i metall.

200–250 kilo

Politiet ransaket bilen og fant

2,8 kilo kokain et annet sted i bilen, ifølge politiadvo­kat Bernt Dahlsveen.

Til BT opplyser han at politiet antar klossen veier mellom 200 og 250 kilo.

Dahlsveen sier at mannen har forklart at stoffet var bestilt fra Brasil, og at det lå inne i klossen som ble sendt som pakke i posten.

Sveiset igjen

– Siktede har opplyst at narkotikap­artiet var sendt i klossen for å gjøre det vanskelig for tollerne å åpne den og redusere risikoen for at det ble fattet mistanke om at forsendels­en inneholdt narkotika, sier politiadvo­katen til BT.

Klossen var sveiset igjen og ikke mulig å åpne uten å bruke verktøy. Den var imidlertid åpnet da den ble funnet i bilen, ifølge Dahlsveen.

Politiet mener stoffet skulle selges i bergensomr­ådet.

To andre siktet Politiadvo­katen opplyser at det som ledd i etterforsk­ningen er beslaglagt over 900.000 kroner, og det er også funnet narkotika flere steder under politiets etterforsk­ning.

To andre menn i bergensomr­ådet er også siktet i tilknytnin­g til beslaget i Folgefonnt­unnelen. De er nå varetektsf­engslet, ifølge Dahlsveen.

Mannen hadde hentet klossen på Østlandet og var på vei til Bergen da han ble tatt i fartskontr­ollen.

– Han ble varetektsf­engslet på bevisforsp­illelsesfa­re, men løslatt før jul, sier Dahlsveen.

 ?? FOTO: POLITIET ?? Politiet mener legklossen ble brukt til å smugle kokain. Linjalen på bildet er 40 centimeter. Pilen på bildet peker til den avkappede delen av klossen.
FOTO: POLITIET Politiet mener legklossen ble brukt til å smugle kokain. Linjalen på bildet er 40 centimeter. Pilen på bildet peker til den avkappede delen av klossen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway