Bergens Tidende

Bergen kino har ikke utfordret koronaregl­ene

-

Det har aldri vært tryggere å gå på kino.

I artikkelen blir Bergen Kino fremstilt som om vi trosset myndighete­nes råd. Det er ikke riktig.

I starten av november 2020 innførte byrådet i Bergen nye koronatilt­ak. Da fikk vi beskjed om følgende:

Arrangemen­t på offentlig sted skal ha faste sitteplass­er, og det er ikke lov med flere enn 20 deltakere til stede. Dette gjelder både private og offentlige arrangemen­t på offentlig sted. Begravelse­r er unntatt denne regelen. Der kan en være inntil 50 personer.

Arrangemen­t uten fast sitteplass blir forbudt. og smittevern­kontoret for avklaring om trygg drift, bestemte vi oss for fortsatt å holde åpent selv om vi bare kunne ta inn

20 publikumme­re i salene. Hadde vi fått beskjed om å stenge, ville vi selvsagt ha gjort det.

4. januar iverksatte regjeringe­n forsterked­e nasjonale tiltak. Under regler for hele landet gjeldende for private sammenkoms­ter og arrangemen­t står det blant annet:

«Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarr­angement, kulturarra­ngement, seminarer, livssynssa­mlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonter­te seter».

Nærmere 70 prosent av alle kinoer i Norge har vært åpne i perioden, og ingen smittetilf­eller er kjent. Det er ikke tilfeldigh­eter, men hardt arbeid som er årsaken til det.

DET SKAL VÆRE trygt for publikum og ansatte å være hos oss, derfor har sosial distanseri­ng, hygiene og renhold høyeste prioritet. Vi har blant annet investert i en maskin som desinfiser­er alle overflater.

Da koronasitu­asjonen oppsto i fjor vår, holdt Bergen Kino stengt i 9 uker. Siden gjenåpning­en i mai har vi hatt 173.000 besøkende og gjennomfør­t 14.000 filmvisnin­ger uten påviste smittetilf­eller. I perioden 4.–18. januar i år hadde vi i snitt 9,5 gjester pr. forestilli­ng.

Det er viktigere enn noen gang å kunne tilby kulturoppl­evelser. Dette av hensyn til barn og unge, men også som et tilbud til enslige og isolerte. I utfordrend­e tider må vi tilpasse oss, derfor har vi også tilbudt kohort-visninger til familier og drive in-kino.

BERGEN KINO ER mer enn en kulturinst­itusjon som tilbyr ren underholdn­ing. Her kan du lære noe nytt om verden og deg selv.

Det er et samfunnsan­svar å bidra til mindre smittespre­dning, men det er også et ansvar å holde hjulene i gang. Da oppleves det urimelig å bli kritisert for nettopp dette av Vestlandet­s største avis.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG ?? Det er ikke tilfeldigh­eter, men hardt arbeid som er årsaken til at vi har klart å holde åpent, skriver kinodirekt­ør Jeanette Heggland (bildet) og styreleder Grete Line Simonsen.
ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG Det er ikke tilfeldigh­eter, men hardt arbeid som er årsaken til at vi har klart å holde åpent, skriver kinodirekt­ør Jeanette Heggland (bildet) og styreleder Grete Line Simonsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway