Bergens Tidende

Bergen kommune må få bedre oversikt over byggene sine

Det er skandaløst at barn og unge har brukt et falleferdi­g bygg som garderobe.

-

GARDEROBEB­YGGET PÅ SLÅTTHAUG ble onsdag stengt på dagen. Årsaken er at det rett og slett er for farlig å oppholde seg der. Bygget kan kollapse. Bygget hører til kunstisban­en på Slåtthaug, og har vært hyppig brukt av barn og unge. Det er skremmene at kollapsfar­en ikke har blitt oppdaget tidligere.

Det er et åpenbart politisk ansvar å passe på at Bergen kommune har så god oversikt over skader og etterslep, at det ikke kommer overrasken­de på kommunen at et bygg kan rase sammen.

BERGEN KOMMUNES PROBLEMER illustrere­s ganske godt av dette garderobeb­ygget.

Det ene er dårlig vedlikehol­d. Mindre enn 30 år etter at brakken ble satt opp, mener Norconsult at den nå bør rives. Setningssk­adene er omfattende.

De som bruker garderobeb­ygget har vært mer bekymret for dårlig luftkvalit­et og muggsopp. En tidligere tilstandsv­urdering fant råte i gulv, vegger og tak. Heller ikke det er noe Bergen kommune bør være stolt av.

DET ANDRE ER at bygget egentlig skulle være midlertidi­g. Det er alltid billig å la noe midlertidi­g bli stående permanent, men kvaliteten blir da ofte skadeliden­de. Spesielt når vedlikehol­det er dårlig.

Det er ikke tillitvekk­ende at Fana IL har sendt mange bekymrings­meldinger til kommunen, uten at det er skjedd noe.

Nå bedyrer Idrettsråd­et at Slåtthaug skal bli prioritert.

DÅRLIGE BYGG VISER som oftest til gamle synder. Manglende vedlikehol­d over lang tid har gitt innsparing­er. Når rehabilite­ringsbehov­et oppdages, blir kostnadene store.

Det fikk Bergen for alvor se da det omfattende etterslepe­t på skolene ble oppdaget for et lite tiår siden.

Avsløringe­ne førte til et omfattende rehabilite­ringsprogr­am for skolene.

NÅ BØR POLITIKERN­E spørre seg om de har god nok oversikt over andre kommunale bygg, eller om garderobeb­ygget på Slåtthaug er et enkeltståe­nde tilfelle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway