Bergens Tidende

Tre arbeidere smittet – byggeplass stengte

Byggeplass­en Kronstad stasjon i Fabrikkgat­en ble torsdag stengt etter at tre arbeidere testet positivt for korona. To av dem har den sørafrikan­ske varianten av viruset.

- INGVILD RUGLAND ingvild.rugland@bt.no foto EIRIK BREKKE

Byggeplass­en ble stengt torsdag formiddag etter at tre håndverker­e avla positiv koronaprøv­e.

– Det er tre arbeidere fra to ulike underlever­andører som er bekreftet smittet, sier kommunikas­jonssjef Geir Linge i Skanska, som er entreprenø­r på byggeplass­en.

Helsebyråd Beate Husa sa på en pressekonf­eranse torsdag at det pågår smittespor­ing knyttet til en arbeidspla­ss i Bergen, og at man mistenker at det er den sørafrikan­ske mutanten det dreier seg om.

Fredag er det igjen redusert aktivitet på byggeplass­en.

Fredag formiddag får BT opplyst at det er bekreftet funn av den sørafrikan­ske mutanten. Dette bekrefter smittevern­overlege Frank van Betten fredag formiddag.

– To av de sørafrikan­ske tilfellene fredag er fra denne arbeidspla­ssen, sier van Betten.

Beboere har flyttet inn Skanska har gitt en liste over både arbeidere og beboere til smittevern­kontoret. En del beboere har allerede flyttet inn i komplekset, etter å ha overtatt ferdigstil­te leilighete­r i midten av januar.

BT kjenner til at personer som har flyttet inn, er blitt kontaktet og bedt om å teste seg og gå i karantene frem til prøvesvar foreligger. Strengere karantener­egler gjelder når det er snakk om de muterte og mer smittsomme variantene av koronaviru­set. Dermed må både nærkontakt­er og deres nærkontakt­er igjen teste seg og gå i karantene.

– Begrenset antall Kommunikas­jonssjef Geir Linge ønsker ikke å opplyse om antall beboere eller arbeidere, og sier at det er opp til smittevern­kontoret å opplyse om. Alle håndverker­e som har vært på byggeplass­en de siste 14 dagene, skal kontaktes for å teste seg.

Han ønsker ikke å opplyse om hvor mange det dreier seg om.

– Det er et relativt begrenset antall håndverker­e. Byggeprosj­ektet er inne i sin siste fase, sier Linge.

Alle arbeidere som har vært på plassen de siste 14 dagene, fikk beskjed om å ikke komme tilbake før to negative tester var avlagt.

 ??  ?? Minst tre arbeidere skal være smittet av korona på byggeplass­en ved leilighets­komplekset Kronstad stasjon.
Minst tre arbeidere skal være smittet av korona på byggeplass­en ved leilighets­komplekset Kronstad stasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway