Bergens Tidende

Brann har akseptert millionbud på Löfgren

-

Nå er det opp til Jesper Löfgren om han vil signere for Mjällby.

oystein.vik@bt.no

Brann har mottatt et bud fra Mjällby på midtstoppe­ren Jesper Löfgren. Budet er totalt på om lag én million kroner, og er blitt akseptert av Brann.

Nå er det opp til Löfgren selv om han vil gå fra Brann til den svenske klubben Mjällby.

– Nå venter vi på en avklaring mellom Jesper og Mjällby, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Dersom spilleren og Mjällby ikke blir enige, returnerer Löfgren til Brann og Bergen førstkomme­nde søndag.

Mjällbys sportssjef, Hans Larsson, har ikke besvart BTs henvendels­er fredag.

Etter at Kåre Ingebrigts­en ble trener i Brann, ble det tidlig klart at Löfgren ikke var spesielt sentral i trønderens fremtidspl­aner for Brannlaget. Siden har en overgang vært svært aktuell. I det internasjo­nale overgangsv­induet i januar ble det jobbet for å få i stand en overgang for Löfgren til europeisk fotball, men det skjedde ikke.

Nå er det Mjällby som virker å være nærmest å sikre seg spilleren som har kontrakt med Brann ut 2022.

Barmen som stopper

I fjor var Löfgren på lån til nettopp Mjällby. Han spilte fast på laget som ble nummer fem i Allsvenska­n. Brann kjempet på sin side lenge mot nedrykk og endte på tiendeplas­s. Soltvedt svarer slik på spørsmål om han er komfortabe­l med å slippe Löfgren, som spilte for et bedre lag enn Brann.

– Det var litt av en påstand at de er bedre enn oss. Uansett er dette en spiller vi hentet gratis, sier Soltvedt som nå potensielt kan innkassere et pent beløp for spilleren.

Samtidig er det klart at en annen Brann-stopper, Vegard Strønen Skeie, går på lån til Øygarden FK den kommende sesongen. I tillegg har Bismar Acosta gått fra Brann ett år før kontrakten­s utløp i det som skal ha vært en svært gunstig avtale for klubben.

Dermed har Brann bare Vegard Forren og Ole Martin Kolskogen som stoppere i dag. Tanken er at Kristoffer Barmen skal omskoleres til stopper, slik BT meldte i sommer, og konkurrere med dem.

– Viktig for Øygarden

I Øygarden er man svært fornøyd med at Skeie kommer tilbake. I fjor var spilleren også utlånt til Øygarden, og 20-åringen spilte fast på slutten av sesongen under Mons Ivar Mjelde.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Vegard tilbake. Det er viktig for oss, sier Kurt Fjeld, leder for sportslig utvalg i Øygarden.

– Vi var veldig fornøyde med hans ro og spillefors­tåelse i fjor høst, og ser virkelig frem til å jobbe videre med ham, sier Fjeld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway