Bergens Tidende

– Frustreren­de og håpløst

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no JOHANNES STEEN

Det begynner å bygge seg opp frustrasjo­n i idrettsmil­jøet som skal inn i Åsane Arena.

2000 kvadratmet­er med klatreflat­e har stått ferdig i snart to måneder, men på grunn av manglende dokumentas­jon kan ikke Bergen kommune tillate Åsane Arena å åpne lokalene.

I desember gikk nemlig Hugaas Entreprenø­r, som reiste selve byggene i Åsane Arena, konkurs. Det har ført til forsinkels­er.

– Det er et salig rot. Vi har ventet fra uke til uke for å få et svar. Opprinneli­g skulle klatrehall­en åpne i november, sier Remi Småland, daglig leder i Bergen klatreklub­b.

Slik situasjone­n er nå, aner ikke klatreklub­ben når de får ta hallen i bruk.

– Det er veldig frustreren­de og håpløst, og for oss som klubb er det kritisk. Vi har løpende utgifter som ikke blir dekket inn, i verste fall frykter jeg at vi må permittere folk, sier Småland.

Fant feil i sprinklera­nlegget Roten til problemet med klatrehall­en er at Bergen kommune mangler en uavhengig godkjennel­se av sprinklera­nlegget.

Etter Hugaas-konkursen er det Sørli arkitekter som har overtatt rollen som ansvarlig søker.

– Det har vært et sprinklerf­irma inne og påpekt noen avvik. De er ikke veldig store, men planog bygningslo­ven setter krav om uavhengig kontroll, og det foreligger ikke. Det er rett og slett derfor prosessen stoppet opp, sier arkitekt Aage Sørli i selskapet.

Nå skal et konsulentf­irma inn og sjekke at avvikene er rettet opp etter standarden.

– Vi skal sørge for at dette blir lovlig og riktig, og skal dokumenter­e at det blir hundre prosent. Det skylder vi brukerne, sier Sørli.

Gjensto mer enn de trodde 18. desember sa Roald BruunHanss­en, leder for Åsane Arena, til BT at konkursen til Hugaas Entreprenø­r ikke ville få særlige konsekvens­er.

– Hugaas var nesten ferdige, og vi skal klare å løse det som gjenstår, sa Bruun-Hanssen den gangen.

I dag sier han det gjensto mer arbeid enn de trodde.

– De har ikke klart å fullføre den jobben på en god måte før de gikk konkurs. Det har ført til forsinkels­er for oss. Det tar tid å få nye folk på banen som skal sette seg inn i ting og fikse opp det som ikke er fullført.

– Godkjennin­g tar også tid BT har vært i kontakt med eier Roar Aarhaug i nå konkursslå­tte Hugaas Entreprenø­r. Han har ingen kommentar til arbeidet som er gjort, men sier de vil hjelpe med det de kan, om de blir spurt.

«Vi vil til enhver tid stå til rådighet og hjelp for Arena Nord (tidligere navn på Åsane Arena, journ.anm.) sin kompletter­ing, om de trenger det. Både utførelse og dokumentas­jon», skriver han i en SMS.

Nå er forhåpentl­igvis sprinklera­nlegget i orden, men å få godkjennin­g tar også tid, forklarer Bruun-Hansen.

– Det er ikke sånn at man kan knipse i fingeren, så kommer folk etter én dag. Det er beklagelig overfor klatreklub­ben som har gjort en kjempedugn­ad for å få klar hallen, men vi kan dessverre ikke åpne anlegget før det er formelt godkjent.

Flere åpninger utsatt Idrettsanl­egget i Åsane blir et av landets største, og gir plass til 15 ulike idretter. Deler av hallen er åpnet, blant annet håndballba­nene.

I vinter ble åpningen av klatrehall­en, samt en squashhall og en turnhall forsinket. Og det spøker nå for planene om å sluttføre fotballsta­dionet, to ishaller og en innendørs sandvolley­ballbane til våren.

– Vi skal ha noen møter i neste uke der vi får status og staker ut løypen videre. Det har vært en utfordrend­e periode nå med tanke på konkursene, men også med koronaen og den kalde vinteren. Alt dette har preget oss, men i løpet av en uke kan vi si mer om fremdrifte­n, sier Bruun-Hansen.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? Remi Småland er daglig leder i Bergen klatreklub­b.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ Remi Småland er daglig leder i Bergen klatreklub­b.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway