Bergens Tidende

Villmannsk­jøring i Fjellveien

Hundepatru­lje søkte etter mannen som stakk av etter villmannsk­jøringen i Fjellveien i går.

- KAROLINE RISNES karoline.risnes@bt.no TRULS FENRE INGVILD RUGLAND ADRIAN B. SØGNEN MÅLFRID BORDVIK foto JANNICA LUOTO

Jannicke Bøe Liebenberg var på spasertur med to venninner søndag da hun ble vitne til at en varebil krasjet i Fjellveien.

– Vi hørte en slags skrapelyd, akkurat som om en bil kjørte inn i noe. Da vi snudde oss, så vi at en lastebil krasjet inn i gjerdet langs veien. Den må ha hatt ganske stor fart ettersom den klarte å bøye gjerdet flere meter bortover. Heldigvis ble den stående fast i et tre, slik at den ikke ramlet utfor, mot gangveien nedenfor, sier Liebenberg.

Forsøkte å stoppe føreren

Liebenberg forteller at hun tok seg av venninnens hund, mens de to andre løp bort for å se om føreren trengte hjelp.

– Han kom ut av bilen og virket tydelig ruset. Det var umulig å få kontakt. Plutselig gikk han inn igjen i bilen for å skru av motoren og ta med seg vognkortet. Han virket veldig irrasjonel­l, sier Liebenberg.

Deretter skal mannen ha forlatt stedet til fots. Ifølge Liebenberg klatret han over gjerdet et stykke foran lastebilen og småløp ned den bratte skråningen, mot bebyggelse­n nedenfor Fjellveien.

– Venninnen min forsøkte å følge etter for å stoppe ham, men mistet ham et stykke nede i skråningen.

Liebenberg forteller at hun ikke oppfattet mannen som farlig for andre da han kom ut av bilen.

– Det virket som han var mest opptatt av å komme seg vekk, sier hun.

Noen timer etter hendelsen tenker Liebenberg på hvordan det kunne gått dersom barn eller noen som ikke hadde klart å reagere raskt nok hadde kommet foran bilen.

– Det er et under at dette ikke gikk skikkelig gale. Mens vi ventet på politiet, snakket vi med flere forbigåend­e som fortalte at de hadde hatt barn med seg, eller at barn hadde lekt ute i veien rett før lastebilen kom. Det er jo ekkelt å tenke på hvordan det kunne gått, sier Liebenberg.

Fant tyvegods i bilen

På stedet sa eieren av lastebilen til BT at det lå tyvegods i førerhuset.

– Det ligger masse tyvegods, blant annet en tv-skjerm og noe datautstyr. Det ligger også noen klaer igjen i bilen, sa han.

Ifølge eieren var den som vanligvis bruker bilen hjemme med nøklene. Han mener derfor bilen må vaere stjålet. Sist gang bilen var i bruk var på fredag, før den ble parkert i Bergen sentrum.

– Politiet lurte på om vi hadde noen ute som kjørte i dag. Det fikk jeg akkurat sjekket, og det har vi ikke, sier han.

Kjørte i en buss

Ved 14.15-tiden fortalte operasjons­leder Per Algrøy at føreren fremdeles ikke er funnet, og at det ikke er meldt om skadede.

– Politiet har flere patruljer i sentrum, men nå har det gått en del tid. Føreren kan vaere nesten hvor som helst. Nå satser vi mer på etterretni­ng og etterforsk­ningsspore­t, for å finne ut hvem det kan vaere, sa han.

Det var søndag rundt klokken 13.00 at politiet fikk mange meldinger om villmannsk­jøring med lastebil i Fjellveien. Lastebilen skal ha kjørt på både en brannbil, en buss og en personbil før den fortsatte ferden.

Vitner fortalte at bilen litt før klokken 13 kjørte flere ganger inn i en buss på Mulen snuplass i Persenbakk­en.

– Dette begynte i Persenbakk­en. Brannvesen­et ble påkjørt av en liten lastebil som kjørte videre mot Fjellveien, opplyste operasjons­leder Per Algrøy i Vest politidist­rikt.

Flere personer fortalte at de måtte hoppe unna for å unngå å bli truffet av lastebilen i Fjellveien, men ingen personer skal ha blitt skadet.

Vanja Andersen og Rebecca Fugelli gikk bortover Fjellveien da lastebilen kom kjørende. De tenkte den ville senke farten da den kom opp Mulesvinge­n.

– Da jeg så den ikke bremset ned, greide jeg akkurat å hoppe unna for ikke å bli truffet. Lastebilen kjørte ikke helt stabilt, sier Vanja Andersen.

Så hørte hun et smell. Da hadde den kjørt inn i en bil til.

– Da ringte jeg politiet. Det gikk veldig fort, sier Andersen.

– Vi hoppet ut av veien for å ikke bli truffet, forteller BTjournali­st Mads Bøyum som gikk tur i området da han så lastebilen komme kjørende i Fjellveien forbi innkjørsel­en til Breistølen.

– Den kom i rask fart og dundret inn i en bil som sto parkert. Til slutt kjørte den inn i et gjerde. Jeg skrek, sier Bøyum.

Politiet gikk ut med følgende beskrivels­e av mannen som løp fra stedet:

– Han er cirka 1,70 meter høy og i 30-årene, hadde lyse jeans og var tydelig beruset.

 ??  ??
 ??  ?? Flere personer måtte hoppe unna for ikke å bli truffet av lastebilen i Fjellveien som til slutt endte sin ville ferd i gjerdet.
Flere personer måtte hoppe unna for ikke å bli truffet av lastebilen i Fjellveien som til slutt endte sin ville ferd i gjerdet.
 ??  ?? Vanja Andersen og Rebecca Fugelli måtte hoppe til siden for ikke å bli truffet av lastebilen.
Vanja Andersen og Rebecca Fugelli måtte hoppe til siden for ikke å bli truffet av lastebilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway