Bergens Tidende

Seks nye haller gjøres klar til vaksinerin­g

Totalt syv vaksinesta­sjoner er planlagt å åpne i løpet av de kommende ukene i Bergen.

- ADALHEIDUR OLDEIDE adalheidur.oldeide@bt.no

16. februar åpnet den første kommunale vaksinasjo­nsstasjone­n i Bergen som er etablert for massevaksi­nering. Ved full kapasitet kan 700 personer vaksineres i løpet av én dag i Sentralbad­et.

Nå gjøres seks nye stasjoner klare. Disse stedene får vaksinerin­gssenter: Sentralbad­et: åpnet

Arna helseheim, underetasj­en: åpner cirka 15. mars Åsanehalle­n: åpner 2. mars Fana legevakt: åpner i starten av mars. Vadmyrahal­len: åpner i midten av mars. Bergenshal­len: åpner i midten av april. Sandslihal­len: skal rigges og skal brukes ved eventuelt ved behov.

– Deles ut umiddelbar­t

Helsebyråd Beate Husa understrek­er at vaksinasjo­nsstasjone­ne skal åpnes så sant kommunen får tildelt nok vaksinedos­er fra Folkehelse­institutte­t.

– Det må vaere hensiktsme­ssig å ha drift i lokalet, og det krever en god tilgang på vaksinedos­er. Det skal vaere en lege til stede på hver stasjon som har hovedansva­r for stasjonen. Noen funksjoner er det knapphet på, så det er viktig å utnytte ressursene våre klokt, sier Husa.

Helsebyråd­en understrek­er at alle vaksinedos­er blir delt ut umiddelbar­t etter at kommunen får dem.

– Det er ikke slik at vi sitter på et lager med doser.

– Risikopasi­enter i april

Alle sykehjemsb­eboere har nå fått både første og andre dose av vaksinen. Alle i aldersgrup­pen 85 pluss har fått den første vaksinedos­en, og i stor grad den andre dosen.

Helsebyråd Husa opplyser at man regner med at personer mellom 80 og 84 år har fått sin andre dose i uke 13.

– Så vil vi, så sant vi får vaksinene vi er forespeile­t, starte med aldersgrup­pen 75–79 i uke 10 og aldersgrup­pen 70–74 i uke 11.

I slutten av april skal man etter planen starte å vaksinere aldersgrup­pen 65–69.

I uke 17 planlegges det også for å vaksinere såkalte høyrisikop­asienter mellom 18 og 64 år, ifølge kommunen.

Helsebyråd Husa sier man pr. i dag ikke vet nok om vaksinetil­gangen til at man kan estimere når yngre som ikke er i risikogrup­pen kan vaksineres.

Åpner digital timebok

Husa opplyser imidlertid at det vil åpnes en digital timebok.

– Først var det sykehjemsb­eboere som ble vaksinert, da hadde man god oversikt over hvem som hadde fått vaksinen, sier Husa.

Deretter var det fastlegene som kartla de eldste som ble vaksinert, men etter hvert som vaksinen blir tilgjengel­ig for alle, vil en timebok bli tilgjengel­ig på nett, opplyser Husa.

– Det vil fungere slik at folk skal registrere seg i en digital timebok. For dem som ikke kan eller vil bruke den digitale løsningen, er det mulig å bestille time via koronatele­fonen, sier helsebyråd­en.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR HØVIK / GEIR MARTIN STRANDE ?? Arna helseheim, Åsanehalle­n, Sandslihal­len og Vadmyrahal­len skal vaere klare som vaksinesta­sjoner i løpet av de kommende ukene.
FOTO: TOR HØVIK / GEIR MARTIN STRANDE Arna helseheim, Åsanehalle­n, Sandslihal­len og Vadmyrahal­len skal vaere klare som vaksinesta­sjoner i løpet av de kommende ukene.
 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? Kjell Kartveit var blant de første som ble vaksinert på Sentralbad­et. Helsebyråd Beate Husa ønsket 86-åringen lykke til.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE Kjell Kartveit var blant de første som ble vaksinert på Sentralbad­et. Helsebyråd Beate Husa ønsket 86-åringen lykke til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway