Bergens Tidende

Vaepnet politi rykket ut til husbråk

Tre personer ble fraktet til Haukeland universite­tssjukehus etter røykutvikl­ing og husbråk.

- KAROLINE RISNES karoline.risnes@bt.no ØRJAN TORHEIM

Ved 01-tiden natt til tirsdag fikk politiet melding om husbråk i en kjellerlei­lighet på Skjold.

Politiet valgte å bevaepne seg til oppdraget. I leilighete­n skal det ha vaert røykutvikl­ing og en uoversiktl­ig situasjon. To menn og en kvinne var på stedet. Alle er i 30-årene.

– I en innledende melding hevdet en mann at han ble angrepet av to andre, hadde blitt påtent og utsatt for vold. Det ble også antydet at det var en stor kniv eller en machete inne i bildet, sier sjef for politiet i Bergen sør, Ronny Øvrebotten.

Kvinnen ble fraktet bevisstløs til Haukeland universite­tssjukehus. Der havnet også de to mennene etter å ha vaert en tur innom Legevakten først.

Tirsdag ettermidda­g var begge mennene utskrevet, mens kvinnen fortsatt var innlagt.

Ulike versjoner

Øvrebotten poengterer at det er forskjelli­ge versjoner av hva som skjedde, og at politiet jobber med å skaffe seg oversikt. Han kan ikke bekrefte eller avkrefte om noen faktisk ble satt fyr på. Det er heller ikke funnet noen kniv.

Politiet tror den mannlige melderen bodde i leilighete­n, og at den andre, jevnaldren­de mannen samt kvinnen kan ha vaert på besøk.

– De to mennene sto på utsiden og sloss. De ble skilt av huseieren, som skal ha kommet uskadet fra det.

Skal ha truet

I en twittermel­ding skriver politiet at de tre personene skal ha vaert ruset. De to mennene skal ha hatt en uoverensst­emmelse. En av dem skal ha truet den andre.

Politisjef Øvrebotten kunne tirsdag morgen ikke si noe naermere om relasjonen mellom de to eller den angivelige konflikten. Brannen var ikke noe politiet merket noe til, ifølge ham.

– Politiet oppfattet kun at det var røyk på stedet.

Det er uvisst hva som er årsaken til at kvinnen i leilighete­n var bevisstløs. Det er ikke mistanke om at noen har skadet henne, opplyser politiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway