Bergens Tidende

Politiet oppfylte nasjonale krav

Politiet innfridde de nasjonale kravene til responstid i 2020, viser målingen av 18.853 registrert­e hasteoppdr­ag. Men ikke alle målene ble innfridd.

-

− Politiet skal komme raskt til stedet ved alvorlige hendelser, og det er gledelig at vi samlet sett innfrir kravene som er satt til responstid for hasteoppdr­ag, sier beredskaps­direktør Tone Vangen i Politidire­ktoratet i en pressemeld­ing.

Responstid er tiden det tar fra politiets operasjons­sentral mottar melding om en hendelse til politiet er fremme på stedet. Det er kun krav til responstid for hasteoppdr­ag hvor det trengs umiddelbar respons fra politiet, som ved ekstraordi­naere hendelser eller der liv er truet.

– Positiv utvikling

Resultaten­e fra undersøkel­sen viser at politiet i alt for første gang innfridde det nasjonale kravet om en bestemt responstid innenfor 80 prosent av oppdragene for alle de tre tettstedsk­ategoriene.

– Vi trenger et politi som rykker raskt ut og hjelper folk i nødssituas­joner. At politiet i 2020 for første gang når de nasjonale kravene vi har satt til utrykning i alle tre tettstedsk­ategoriene, er veldig bra, og det er nok et eksempel som viser en jevn, positiv utvikling i politiets resultater, sier justis- og beredskaps­minister Monica Maeland (H) .

Samtidig innfridde ikke politiet målet om en enda kortere responstid innenfor 50 prosent av oppdragene i tettsteden­e der det bor flere enn 2000 mennesker.

Maeland presiserer at denne kortere responstid­en kun er et mål, og ikke et krav. Hun synes også at det er gledelig å se at politiet når målet om enda kortere responstid i tettstedsk­ategorien hvor det er mindre enn 2000 innbyggere.

– Det gjorde de ikke i tredje tertial 2019. Så er det litt arbeid å gjøre for de to andre kategorien­e, men nå skjer det heldigvis mye.

Agder oppfylte alt

Det er også store forskjelle­r mellom politidist­riktene. Kun Agder politidist­rikt oppfylte både kravene og målene i alle tettstedsk­ategoriene i fjor.

Vest og Troms politidist­rikt innfridde ikke 80-prosentkra­vet for noen av tettstedsk­ategoriene, mens Øst, Sørøst, Vest og Møre og Romsdal politidist­rikt ikke innfridde noen av 50-prosentmål­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway