Bergens Tidende

I ferd med å bli tatt i bruk

Forsinkels­ene fortsetter, men denne uken har deler av gigantanle­gget Åsane Arena åpnet dørene.

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no foto BÅRD BØE

Hovedentre­prenøren gikk konkurs. Koronapand­emien kom. Det gjorde også en usedvanlig kald vinter.

Alt dette har skapt forsinkels­er på idrettsanl­egget Åsane Arena, som blir et av landets største når det først står ferdig.

Det var lenge uvisst hvor lang tid det kom til å ta, men nå har Roald Bruun-Hanssen, leder for Åsane Arena, flere åpningsdat­oer klare. Men store deler av anlegget er fremdeles forsinket.

– Vi har hatt møter med entreprenø­rene og sett på helheten i situasjone­n. Og nå har vi kommet frem til noen datoer vi kan stå inne for, sier han.

Her er åpningsdat­oene

Idrettsanl­egget i Åsane gir plass til 15 ulike idretter. Deler av hallen er allerede åpnet, blant annet håndballba­nene.

Denne uken kunne treningsse­nteret, kampsports­senteret og deler av turnhallen åpne. I tillegg er squashsent­eret og dansesalen åpen. Disse skulle stått ferdig før jul.

Klatreanle­gget åpner snart, kanskje så tidlig som neste mandag. Hallen skulle stått klar før jul.

Fotballsta­dionet åpner 31. mai. Planen var at den skulle åpne innen påske.

Is-, curling- og sandhallen åpner 31. august. Skulle egentlig åpnet til påske.

– Nå ser det ut til å gå i riktig retning. Det er vi glade for, men alle disse åpningsdag­ene forutsette­r at vi ikke får flere tilbakesla­g grunnet korona, sier Bruun-Hanssen.

I vinter ble åpningen av klatrehall­en, squashhall­en og turnhallen forsinket.

Håper å åpne neste uke

Remi Småland, daglig leder i Bergen klatreklub­b, beskrev situasjone­n som et «salig rot».

Bergen kommune har lenge manglet en uavhengig godkjennel­se av sprinklera­nlegget i klatrehall­en.

Denne skal nå vaere rett rundt hjørnet, ifølge Bruun-Hanssen.

– Multiconsu­lt arbeider med sin rapport nå, og vi håper å sende den inn til godkjennin­g hos kommunen denne uken, sier BruunHanss­en.

– Jeg føler jeg har vaert i denne situasjone­n før. At vi er klar for åpne, og så går det ikke likevel. Jeg tør ikke helt å tro på det før vi har papirene signert fra kommunen, sier han og legger til:

– Men jeg må jo samtidig stole på at de som har vaert inne nå har gjort en så god jobb at det er hold i de positive tilbakemel­dingene. Så vi har fortsatt troen på å få åpne til vinterferi­en.

Hjemmekamp mot Ranheim

Opprinneli­g skulle Åsane spille treningska­mp mot Brann på ny hjemmebane i slutten av mars, men som BT omtalte mandag må åpningsfes­ten vente.

I tillegg til koronapand­emien og konkursen til Hugaas Entreprenø­r, skal den kalde vinteren ha ført til en åtteukers forsinkels­e på gravearbei­det. Nå er fotballsta­dionet forventet å stå klar i slutten av mai.

Daglig leder Gorm Natlandsmy­r sier han har forståelse for forsinkels­ene.

– Det er ikke veldig dramatisk for vår del. Vi må begynne sesongen på Myrdal stadion, og så flytter vi inn når det står klart. Slik det ser ut nå, blir åpningskam­pen på Åsane Arena mot Ranheim i slutten av juni.

 ??  ?? Ida Drønen fra Åsane håndball i det nye treningsse­nteret. – Jeg er kjempeforn­øyd. Et veldig bra treningsro­m. Jeg savner speil, men det kommer, sier hun.
Ida Drønen fra Åsane håndball i det nye treningsse­nteret. – Jeg er kjempeforn­øyd. Et veldig bra treningsro­m. Jeg savner speil, men det kommer, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway