Bergens Tidende

Spotify sikrer seg storstjern­ene samtidig som podkastlyt­ting øker solid

Prins Harry og Meghan er ikke det eneste store stjernepar­et Spotify har sikret seg på podkastfro­nten: Nå er det duket for en podkast der Bruce Springstee­n og Barack Obama snakker ut sammen.

-

De to første avsnittene – totalt er det åtte – av deres nye, felles podkast «Renegades: Born in the USA» ble sluppet på mandag.

I episode én, som har tittelen «Outsiders: An Unlikely Friendship», snakker de to om sine felles erfaringer med å voksne opp som outsidere – og hvordan de som voksne formet et «umulig» vennskap.

– På overflaten har ikke jeg og Bruce så mye til felles. Han er en hvit fyr fra New Jersey og jeg en svart fyr fra Hawaii. Han er et rockikon og jeg er … ikke fullt så kul, lød det fra ekspreside­nt Obama i traileren for den nye podkasten.

Som naturligvi­s er laget av ekteparet Obamas produksjon­sselskap Higher Ground. I løpet av de åtte episodene skal

Obama og Springstee­n ifølge omtalen «ha dype og avslørende samtaler med hverandre», der de tar opp alt fra det å vaere far, ekteskap, USAs tilstand – og rase.

Sistnevnte tema tar de opp i episode to, der de reflektere­r over sine egne, tidlige erfaringer med rase – og «de ubehagelig­e samtalene vi må ha».

Men Spotify har en rekke sterke navn knyttet til sin podkastvir­ksomhet, som har økt solid i løpet av koronafjor­året. Siste kvartal i 2020 lyttet dobbelt så mange på podkaster via Spotify sammenlign­et med siste kvartal i 2019.

Obama-parets Higher Ground kommer med «Tell Them, I Am», som slipper til muslimske stemmer med sendestart på første dag av Ramadan.

Andre sterke navn som begir seg ut i podkastver­denen til strømmetje­nesten er filmbrødre­ne Anthony og Joe Russo, som nå skal lage podkast etter å ha gitt til beste filmer som «Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War» og «Avengers: End Game».

 ?? FOTO: ROB DEMARTIN / SPOTIFY ?? Outsidergu­tta koser seg i lag i studio: Bruce Springstee­n og Barack Obama.
FOTO: ROB DEMARTIN / SPOTIFY Outsidergu­tta koser seg i lag i studio: Bruce Springstee­n og Barack Obama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway