Bergens Tidende

40 SPØRSMÅL

-

MICHAEL JACKSON

1. Jackson ble født og vokste opp i hvilken by, rundt fire mil fra Chicago, som har et navn som også er et vanlig fornavn?

Av hans mange dyr var en sjimpanse han lenge hadde med på turné den mest kjente. Hva heter sjimpansen?

Han ble bare 50 år gammel. Hvilket år døde han? Hans mestselgen­de album på verdensbas­is var også det første han ga ut på 1980-tallet. Hva er tittelen? Han giftet seg første gang i 1994, men ble skilt alt i 1996. Hvem var han gift med i disse årene? 2. 3. 4. 5.

BLÅ TITLER

6. Hvilken sang skrevet av Rodgers og Hart, og spilt inn av en endeløs rekke av kjente musikere, synges av Manchester Citys supportere?

I hvilken tv-serie spilte Tom Selleck hovedrolle­n som politisjef Frank Reagan i New York?

Hva er felles tittel på både spillefilm, album og 7. 8.

NATUR OG VITENSKAP 16. 17. 18. 19. 1994

21. Norge delta for andre gang i VM i fotball for herrer. I hvilket land spilles mesterskap­et og hvilke tre lag møtte Norge i gruppespil­let?

Tre blad Berggren og Ulf Ekberg selger over 8 millioner album i USA dette året. Hva heter gruppen? Tom Hanks vinner Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin innsats 22. 23. 24. 25.

MARIA OG BESLEKTEDE NAVN 26. Hvilken norsk artist slo gjennom med «My Lullaby» i 2002?

Hvilken tennisspil­ler vant fem individuel­le titler og alle de fire Grand Slam-turneringe­ne i tennis fra 2004 til 2012?

Hva het den første dronningen som styrte England alene?

Hvem spilte prinsessen i «Kvitebjørn Kong Valemon» fra 1991?

Hvilket selvtitule­rt album fra 1990 inneholdt artistens fire første singler som alle inntok førsteplas­s på den amerikansk­e singlelist­en? 27. 28. 29. 30.

FRANKRIKE

31. Hvilke fire menn har vaert president i Frankrike etter årtusenski­ftet?

 ??  ?? 35
Hva het datteren til Marie og Pierre Curie som vant Nobelprise­n i kjemi i 1935 for oppdagelse­n av kunstig radioaktiv­itet? Hvilket grunnstoff har I som kjemisk symbol? På latin heter den Membrana tympani, men på norsk sier vi vanligvis? Hva er både navnet på en afrikansk antilope og en bilmodell fra Chevrolet som har vaert produsert i perioder fra slutten av femtitalle­t til i dag?
Hva heter den største arten av ugler som hekker i Europa, inkludert Norge? som Andrew Beckett. Hvilken film? Terroriste­n Ilich Ramirez Sanchez blir arrestert. Hvilket kallenavn er han kjent under i media? «Salige er de som tørster» vinner Rivertonpr­isen. Hva heter forfattere­n?
35 Hva het datteren til Marie og Pierre Curie som vant Nobelprise­n i kjemi i 1935 for oppdagelse­n av kunstig radioaktiv­itet? Hvilket grunnstoff har I som kjemisk symbol? På latin heter den Membrana tympani, men på norsk sier vi vanligvis? Hva er både navnet på en afrikansk antilope og en bilmodell fra Chevrolet som har vaert produsert i perioder fra slutten av femtitalle­t til i dag? Hva heter den største arten av ugler som hekker i Europa, inkludert Norge? som Andrew Beckett. Hvilken film? Terroriste­n Ilich Ramirez Sanchez blir arrestert. Hvilket kallenavn er han kjent under i media? «Salige er de som tørster» vinner Rivertonpr­isen. Hva heter forfattere­n?
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 40
40

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway