Bergens Tidende

Slår ring om Eriksen

Fotballspi­llere, klubber og fans fra hele verden er i sjokk etter at Christian Eriksen segnet om i EMkampen mot Finland. Hilsener til den danske 29-åringen strømmet inn.

- YNGVE GJERDE yngve.gjerde@vg.no TROND JOHANNESSE­N

– Alle våre tanker er med Christian Eriksen og hans familie, skrev Tottenham på sin offisielle Twitter-konto.

Eriksen var Tottenham-spiller mellom 2013 og 2020.

Segnet om

Etter 42 minutters spill i EMkampen mellom Danmark og Finland segnet plutselig Christian Eriksen om.

Den danske 29-åringen ble liggende, og lagkamerat­ene strømmet til.

Eriksen lå livløs på gresset i Parken, og det medisinske personelle­t hastet inn på banen. De satte i gang med brystkompr­esjoner mens både med- og motspiller­e fortvilte, og stilte seg i ring rundt playmakere­n.

Flere av spillerne gråt åpenlyst på banen. Flere tilskuere gjorde det samme. Etter å ha blitt behandlet på banen i et kvarters tid ble Eriksen fraktet av banen på båre med lagkamerat­er og medisinsk personell rundt seg.

Kjaeresten Sabrina Kvist Jensen var nede på banen og ble trøstet av Kasper Schmeichel og Simon Kjaer.

Eriksen hadde øynene åpne da han ble båret av banen.

Tilskuerne fikk beskjed om å bli sittende og vente på naermere informasjo­n.

– Christian Eriksen er våken, og er til ytterliger­e undersøkel­ser på Rigshospit­alet, skrev det danske fotballfor­bundet (DBU) på Twitter.

I sjokk

Den dramatiske hendelsen sjokkerte fotballfan­s verden over, og hyllester og hilsener strømmer inn til dansken.

Gamle rivaler, medspiller­e, klubber, motstander­lag og diverse fotballfor­bund og ligaer sender alle sine beste ønsker til Eriksen.

– Tanker og bønner med Christian Eriksen og hans familie. Fotballver­den står samlet og håper på gode nyheter. Jeg regner med å se deg tilbake på banen snart, Chris, skrev Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo på Instagram.

– Øyeblikk som dette setter alt i livet i perspektiv. Jeg ønsker Christian god bedring, og ber for at hans familie har styrke og håp i denne tiden. I slike stunder ser vi hvor sterkt samholdet i fotballfam­ilien er. Jeg hørte fans fra begge lag synge navnet hans. Fotball er vakkert, og Christian spiller det på vakkert vis, sa UEFA-president Aleksander Ceferin i en uttalelse.

Kampen gjenopptat­t

Kampen startet igjen kl. 20.30 etter å ha vaert utsatt i nesten to timer.

Uefa skrever på Twitter at avgjørelse­n ble tatt etter at begge lags spillere ba om at kampen skulle spilles videre. Det gjorde de etter at de hadde fått beskjed om at Eriksen var ok.

Den danske fotballdir­ektøren Peter Møller sier til DR 1 at spillerne har hatt kontakt med Eriksen og at spilleren har det bra, omstendigh­etene tatt i betraktnin­g.

Finland vant kampen 1–0 etter en scoring av Joel Pohjanpalo et kvarter ut i andre omgang. Danmark fikk sjansen til å utlikne på straffespa­rk 15 minutter etter, men Pierre-Emile Højbjergs forsøk ble reddet av Finlands keeper Lukas Hradecky.

 ?? FOTO: STUART FRANKLIN / AP / NTB ?? Med- og motspiller­e ropte på assistanse da Christian Eriksen kollapset mot slutten av første omgang i kampen mellom Danmark og Finland.
FOTO: STUART FRANKLIN / AP / NTB Med- og motspiller­e ropte på assistanse da Christian Eriksen kollapset mot slutten av første omgang i kampen mellom Danmark og Finland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway