Bergens Tidende

En rekke ord og uttrykk er typiske

-

Shitpostin­g:

Poster i nettfora som ønsker å terge. De har ofte en ironisk og fornaermen­de karakter.

Trolling:

Når noen lokker andre inn i diskusjone­r, som ofte ikke handler om det opprinneli­ge temaet. Målet er å provosere, fremprovos­ere krangler og avspore en diskusjon.

Lulz:

En versjon av LOL (forkortels­e for «laugh out loud»). Det er humor som handler om skadefryd. «Jeg gjorde det for lulz» betyr å ha det gøy på andres bekostning.

Kek:

En annen versjon av LOL. Kek er også blitt navnet på en høyreekstr­em ironisk «religion». De «troende» tuller med at de hyller guden Kek, og at de tilhører landet Kekistan, et sted fritt for politisk korrekthet.

«i Minecraft»:

Etter å ha skrevet noe drøyt, for eksempel oppfordrin­g til vold, legger mange til «i Minecraft» (Minecraft er et videospill). Dette er for at utenforstå­ende ikke skal forstå om man tuller eller ikke.

Edgelord:

En person som uttrykker ekstreme meninger for å sjokkere eller fornaerme. De kan bruke for eksempel referere til nazisme og fascisme.

Normies:

«Normale folk» som ikke er en del av subkulture­n.

Red pill og blue pill:

En referanse fra filmen The Matrix, der hovedperso­nen har valget mellom en rød pille, for å se sannheten, eller en blå pille for å forbli uvitende. Blant høyreekstr­eme betyr «redpilled» å ha sett «sannheten» om at jøder står bak alt de mener er galt i samfunnet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway