Bergens Tidende

Keepertabb­e, rødt kort og null poeng

Det ble ingen festaften for Åsane borte mot Aalesund. En tabbe av keeper, en utvisning og null poeng var fasit ved kampslutt.

- Erik Heimdal erik.krogseth.heimdal@bt.no

Jeg tror og forventer at vi kommer til å respondere bra, sa Åsane-trener Morten Røssland til BT i forkant av fredagens oppgjør mot Aalesund. Men i stedet ble det Åsanes tredje bortetap på rad. Førsteomga­ngen var av det gode slaget fra Åsane, men Aalesund dominerte fullstendi­g i 2. omgang. Mark Jensens keepertabb­e gjorde at sunnmøring­ene gikk opp i 1–0. Fire minutter før overtid ble Åsane-kaptein Martin Ueland utvist. På tampen fastsatte Niklas Castro resultatet til 2–0 med sin andre scoring for dagen.

Sjansefatt­ig 1. omgang

Åsanes hovedtrene­r, som måtte bli hjemme med en hjerneryst­else, gikk ikke glipp av mye i 1. omgang – men bortelaget fra Bergen nord styrte spillet og hadde ballen mest, uten å skape de store sjansene. – De har vaert best på Color Line Stadion så langt, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson om Åsane et kvarter ut i kampen. Begge lag hadde noen forsøk i 1. omgang, men det ble aldri spesielt farlig på Color Line Stadion i løpet av de første 45 minuttene. – Vi satser på en sprekere 2. omgang, sa Discovery-kommentato­r Herman Ekeberg like etter at dommer Christian Moen blåste av til pause.

– Sinnssyke tabber

Og andreomgan­gen var av det litt sprekere slaget. Allerede tre minutt ut i omgangen var Åsanejuvel Joel Mvuka i naerheten av å score, men skuddet hans gikk et like stykke utenfor hjemmelage­ts mål. Deretter var det Aalesund som tok fullstendi­g kontroll over kampen, og hjemmelage­t etablerte et kraftig press på Åsanes mål etter en drøy times spill. Og i det 71. minutt fikk Aalesund betalt for trykket. Niklas Castros skudd gikk gjennom fel– tet og Åsane-keeper Mark Jensen slapp ballen gjennom hendene sine og i mål. – Stakkars, stakkars. Han har hatt noen helt sinnssyke tabber i år, sa Jonsson i Discovery sitt studio om Åsane-keeperen.

Fire på rad uten seier

Fire minutter før slutt ble vondt til verre for Åsane da kaptein Martin Ueland pådro seg sitt andre gule kort, og ble sendt i garderoben av dommeren. Og på overtid fastsatte Niklas Castro resultatet til 2–0 fra kloss hold. 2–0-tapet for Aalesund betyr at Åsane står med ett poeng av tolv mulige på de siste fire kampene. Alle tapene har kommet på bortebane. Det betyr at Åsane fortsatt står med 13 poeng, men laget ligger nå utenfor kvalifiser­ingsplasse­ne på en 7. plass.

 ?? TUVA ÅSERUD ?? Håkon Lorentzen og Åsane gikk på sitt tredje bortetap på rad fredag kveld.
TUVA ÅSERUD Håkon Lorentzen og Åsane gikk på sitt tredje bortetap på rad fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway