Bergens Tidende

Stor interesse for drop-invaksiner­ing

– Dette er en helt ny øvelse. Vi hadde ingen anelse om hvor mange som faktisk ville være interesser­t, sier Elisabeth Engelsen, etter at over 1500 bergensere meldte seg.

- Aina Fladset aina.fladset@bt.no Paul S. Amundsen (foto) paul.amundsen@bt.no

Hun er leder for vaksinasjo­nsprosjekt­et i Bergen kommune.

Klokken 16 mandag ettermidda­g åpnet kommunen for første gang opp for at innbyggern­e kunne si fra hvis de ønsker å få tilbud om restdoser samme dag.

Tirsdag ble listen tømt, og det hele starter på nytt igjen.

– Bare i løpet av de første timene hadde 400 personer registrert seg. Klokken 11.30 tirsdag hadde dette tallet steget til 1549, sier prosjektle­deren. En av de utvalgte som fikk tilbud om restdose i Bergenshal­len tirsdag var Alexander Magnussen (29).

Han ble en av fjorten som fikk beskjed om å møte opp til vaksinerin­g på kort varsel, etter at over 1500 hadde meldt seg i løpet av ett døgn.

– Jeg føler meg spesiell, og jeg er veldig takknemlig, sier Magnussen.

29-åringen hadde registrert­e seg mandag kveld.

– Jeg fikk bare 30 minutter på å hive meg rundt, sier Magnussen.

To personer fikk restdose ved Bergenshal­len tirsdag. Magnussen var en av disse. Tre personer fikk også restdose på Sentralbad­et, og ni i Vadmyrahal­len.

– Det er første dag, stor spenning og vi har gledet oss. Håper at denne løsningen fungerer, sier Hossein Tehrani, driftslede­r for vaksinesta­sjonene i Bergen.

Magnussen sier at han har et styreverv i borettslag­et han bor i, og at han tilbringer mye tid rundt eldre.

– Noen av disse har også valgt ikke å ta vaksine, og det betyr mye for meg at jeg fortsatt kan gjøre denne jobben nå ved at jeg blir vaksinert, sier han.

Prioritere­r de uvaksinert­e

Tehrani sier at han blir rørt av å høre hva Magnussen forteller.

– De ansatte har stått på masse for å få dette til, og vi holder til og med åpent ekstra lenge. Det er veldig fint å høre at han er glad for å få denne restdosen. Vi ønsker ikke å kaste noen doser, sier han.

– Er det noen vits i å melde seg på drop-in-listen dersom man venter på dose 2?

– Ja, det er det absolutt. Folkehelse­institutte­t har åpnet for at dem som venter på dose 2, kan få tilbud hvis vi ikke klarer å få satt dose 1 i de timene vi har til kapasitet. Kort fortalt kan det hende at det blir en mulighet, men dette varierer fra dag til dag, sier Elisabeth Engelsen,

– Ikke minst vil det at folk registrere­r sin interesse gi oss nyttig kunnskap om iveren etter å få tatt koronavaks­inen, legger hun til.

Det er veldig fint å høre at han er glad for å få denne restdosen. Vi ønsker ikke å kaste noen doser.

Hossein Tehrani, driftslede­r for vaksinesta­sjonene i Bergen.

– Vi er i rute med dose 2

Bergen kommune sender denne uken ut brev til alle dem som fikk dose 1 i uke 22 og 23 på en vaksinesta­sjon, ifølge Engelsen.

Det vil si for fem eller seks uker siden.

– De har nå fått tilbud om å registrere seg for dose 2, og vi er så langt i rute med å få dem fullvaksin­ert innen tolv uker, sier hun.

 ??  ?? Alexander Magnussen (29) er en av 14 som fikk tilbud om drop-in vaksine tirsdag.
Alexander Magnussen (29) er en av 14 som fikk tilbud om drop-in vaksine tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway