Bergens Tidende

Brann er i samtaler med Alexander Søderlund

Den tidligere landslagss­pissen snakker med Brann, men utfallet av pratingen er usikker.

- Mads Bøyum mads.boyum@bt.no Erik Heimdal erik.krogseth.heimdal@bt.no

En avtale er langt fra klar, men klubbløse Alexander Søderlund (33) kan havne i Brann.

BT får bekreftet at det er fersk og pågående dialog mellom klubben og Søderlund.

Senere tirsdag meldte Haugesunds Avis at Søderlund ikke blir Haugesund-spiller.

Dersom samtalene fører frem, kan Brann gjøre sin mest profilerte norske spiss-signering siden Torgeir Børven i 2017 eller Marcus Pedersen i 2014.

Brøt kontrakten

Tidligere i sommer ble det kjent at Søderlund hadde brutt kontrakten med tyrkiske Caykur Rizespor.

Da gikk det ikke lenge før spørsmålen­e begynte å komme til Brann.

Både trener Kåre Ingebrigts­en og assistentt­rener Eirik Horneland kjenner Søderlund godt fra Rosenborg - og Horneland har som Søderlund bakgrunn fra Haugesund.

Ingebrigts­en henviser til sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen, som ikke vil kommentere dialogen.

– Som jeg har sagt før er det naturligvi­s en spiller vi kjenner veldig godt til, sier Jacobsen.

Det er agent Daniel Steinfeld som jobber for Søderlund opp mot Brann. Heller ikke han har kommentare­r å gi. Søderlund selv har ikke besvart BTs henvendels­er tirsdag.

BT er kjent med at Brann har stilt seg spørsmål om den tidligere landslagss­pissens fysiske form og motivasjon. Søderlunds Tyrkia-opphold ble kortvarig. I fjor spilte han for Häcken i Sverige.

Samtidig skal Søderlund ha flere beilere enn laget som ligger sist i Eliteserie­n. Ifølge Haugesunds Avis gjelder dette klubber både i Norge og utlandet.

I juni sa sportssjef Jacobsen følgende om å hente Søderlund til BT: – Selvfølgel­ig, det er naturlig å studere det, det er en norsk spiller. Vi kikker på mange forskjelli­ge ting. For oss handler det om å være utrolig grundige og få inn folk som kan hjelpe oss.

Positiv Huseklepp

Erik Huseklepp er gammel landslagsk­ollega av Søderlund og positiv til en overgang.

– Jeg tror Søderlund er riktig type for Brann nå. Det er en som ikke bryr seg så mye om presset, som har vært ute en vinternatt før og har litt glimt i øyet, mener Erik Huseklepp.

– Er det et element av gambling i å hente ham?

– Ja, det kan være, men i Branns situasjon er det også vanskelig å unngå. Og Søderlund kan være typen som kan løfte dem, sier Huseklepp.

Også tidligere har Søderlund vært koblet til Brann. I 2018 bekreftet han selv at det hadde vært samtaler med klubben, i forkant av en sesong der Brann ledet serien i mange runder og til slutt ble nummer tre.

Sommeren det året kjøpte Brann Daouda Bamba, som nå er på tampen av sin Brann-karriere.

 ?? OLE MARTIN WOLD, NTB ?? Alexander Søderlund har vært en storscorer i norsk fotball i mange år, for Haugesund og Rosenborg. Nå er han klubbløs.
OLE MARTIN WOLD, NTB Alexander Søderlund har vært en storscorer i norsk fotball i mange år, for Haugesund og Rosenborg. Nå er han klubbløs.
 ?? ALICE BRATSHAUG ?? Jimmi Nagel Jacobsen.
ALICE BRATSHAUG Jimmi Nagel Jacobsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway