Bergens Tidende

Hjemmekont­or er den nye normalen

Kristiane Rødland begynte i ny jobb for over ett år siden. Fortsatt har hun ikke møtt alle kollegaene.

- Eilert Fredlund Bjander eilert.fredlund.bjander@schibsted.com Aurora Berg aurora.berg@bt.no Marita Aarekol (foto) marita.aarekol@bt.no Tor Høvik (foto) tor.hovik@bt.no

Ifølge en undersøkel­se utført av Oslomet, er det svært få som ønsker å gå tilbake til en arbeidshve­rdag uten hjemmekont­or. Kun fem prosent av de som svarte på undersøkel­sen oppga at de ikke ønsker noen form for hjemmekont­or. Kristiane Rødland (bildet) kan nå returnere til jobblokale­ne, men hun sier ikke farvel til hjemmekont­oret: – Det er kommet for å bli.

Kristiane Rødland passerer en bunke med fargede lapper på vei inn i lokalene til Uni Micro i Bergen.

– Blir det bingo i dag?

– Oh yes, svarer en kollega i forbifarte­n. Slike jobbaktivi­teter har vært sjeldne for Rødland.

På grunn av koronarest­riksjonene har hun tilbrakt mye av tiden hos teknologib­edriften Uni Micro på hjemmekont­or. Rødland ble ansatt hos dem 12. mars i fjor, samme dag som Norge stengte ned.

Selv om det er blitt mer tid på arbeidspla­ssen de siste ukene, har Rødland fortsatt ikke møtt alle kollegaene. Hun regner seg frem til at hun kun har møtt omtrent 20 av de 35 ansatte på avdelingen i Bergen.

Forventer å jobbe hjemme

– Noen har jeg bare sagt hei til og spurt «ja, jobber du her du også»? Det er jo litt spesielt, men det er hyggelig endelig å få treffe kollegaene.

Til tross for at Rødland nå kan returnere til jobblokale­ne, sier hun ikke farvel til hjemmekont­oret. Det er kommet for å bli.

Uni Micro er én av mange bedrifter som vil videreføre muligheten for å kunne jobbe på hjemmekont­or fremover. Etter koronapand­emien har selskapet besluttet å innføre en såkalt miksmodell.

Fra midten av august vil det bli obligatori­sk oppmøte tirsdager og torsdager. Det blir faste dager for å sikre at alle møter opp samtidig og er tilgjengel­ige.

De resterende tre dagene vil det være valgfritt hvor man skal jobbe. Administre­rende direktør i Uni Micro, Kjartan Brurås Solvi, ser verdien av en slik fleksibel arbeidshve­rdag.

– Vi ser positivt på miksmodell­en, og vil ha dette som en prøveordni­ng fra 15. august og frem til jul. Da vil vi evaluere hvordan den har fungert, og så bestemme veien videre etter det.

Rødland har også stor tro på denne ordningen, og er veldig glad Uni Micro ikke gikk inn for å innføre obligatori­sk oppmøte alle dagene. – Hvis jobben hadde sagt at vi må komme på kontoret hver dag, mandag til fredag, hadde jeg reagert veldig. Nå forventer en å kunne jobbe hjemme, jeg har jo innrettet hele livet mitt rundt det, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? Kristiane Rødland har fikset seg et godt fungerende hjemmekont­or.
Kristiane Rødland har fikset seg et godt fungerende hjemmekont­or.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway