Bergens Tidende

Arna-Bjørnar selger kapteinen til Vålerenga

Thea Bjelde (21) har spilt sin siste Arna-Bjørnarkam­p. Vålerenga kjøper midtbanesp­illeren ut av kontrakten med bergenslag­et.

- NTB

VIF opplyste om overgangen på sine nettsider søndag. Bjelde hadde opprinneli­g en avtale med Arna-Bjørnar ut sesongen.

– Ny utfordring

– For meg er det å gå til Vålerenga et steg i riktig retning i forhold til ambisjonen­e mine. Jeg ser frem til nye utfordring­er på fotballban­en, men ikke minst å bli kjent med spillere og apparatet rundt. Jeg gleder meg masse, sier 21-åringen.

– Jeg takker for meg etter 5 fantastisk­e år i Arna-Bjørnar. Jeg har utviklet meg enormt i klubettert­raktet ben, og sitter igjen med mange gode minner og opplevelse­r.

Bjelde startet sin fotballkar­riere i Sogndal, og kom til ArnaBjørna­r i 2016. Totalt fikk hun 93 kamper for Arna-klubben og scoret 6 mål.

Hun slutter seg til Vålerengat­roppen når den samles igjen etter ferien 31. juli.

– Langsiktig signering

Bjelde ble før seriestart­en utpekt som ny kaptein i Arna-Bjørnar. Den rollen rakk hun å bekle i ni kamper. Nå går ferden videre til fjorårets dobbeltmes­tere.

Vålerengas sportssjef Eli Landsem er glad for å sikret seg en spiller allerede nå i sommer.

– Det er vel ikke til å stikke under stol at det var mange som var interesser­te i å «få kloa» i Thea, så vi er selvsagt svært godt fornøyde med at hun valgte oss. Selv om hun forsterker oss inn mot høstsesong­en, er dette også en langsiktig signering som vi skal utvikle videre, sier Landsem.

Bjelde har spilt 48 aldersbest­emte landskampe­r for Norge. I fjor høst var hun innom A-landslaget for første gang og var ubenyttet reserve i 1-0-seieren over Wales i EM-kvalifiser­ingen.

– For meg er det å gå til Vålerenga et steg i riktig retning i forhold til ambisjonen­e mine.

Thea Bjelde

 ?? TUVA ÅSERUD ?? Arna-Bjørnars Thea Bjelde tar steget til Vålerenga. Her er hun i kamp mot sin nye klubb i 2020.
TUVA ÅSERUD Arna-Bjørnars Thea Bjelde tar steget til Vålerenga. Her er hun i kamp mot sin nye klubb i 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway