Bergens Tidende

Hamilton vant etter kontrovers­iell kollisjon med Verstappen

- NTB

Verstappen brøt, mens Hamilton kjørte inn til 1.-plass mot slutten.

Verstappen stilte til start i pole position i Silverston­e søndag, med Hamilton som nummer to.

Mot slutten av den første runden traff en aggressiv Hamilton bakhjulet til Verstappen, som føk ut av veien og traff barrieren i en høy hastighet på rundt 280 kilometer i timen. Bilen til Verstappen endte opp nærmest som et totalvrak.

Verstappen kom unna det uten alvorlige skader, men måtte bryte løpet. Hamilton fikk ti sekunders tidsstraff, men fikk sette i gang løpet igjen som nummer to bak Leclerc, som tok pole position rett etter sammenstøt­et mellom Hamilton og Verstappen.

Hamilton kjørte inn til seier tross tidsstraff­en, og fikk spørsmål om kollisjone­n etter målgang.

– Han er veldig aggressiv. Jeg var helt på siden av ham og han lot meg ikke få noe plass, sa Hamilton og fortsatte:

– Uansett om jeg er enig med straffen eller ikke, tar jeg den og fortsetter å jobbe. Jeg ville ikke la noe komme i veien for gleden til publikum denne helgen, med nasjonalsa­ngen og det britiske flagget, sa 36-åringen.

Kjørte seg opp mesterlig

Etter at løpet ble satt i gang igjen etter kollisjone­n, holdt Hamilton 2.-plassen i 27 runder før han måtte inn i depotet, der han fikk tidsstraff­en sin på ti sekunder.

Han kom ut på banen igjen på 5.plass, men kjørte seg fort opp og truet ledende Charles Leclerc med to runder igjen. Hamilton var igjen aggressiv tidlig og prøvde å komme seg forbi, noe han klarte knirkefrit­t.

Dermed kunne han sikre inn sin åttende triumf i Storbritan­nias Grand Prix på hjemmebane, i det som kommer til å bli husket mer for den kontrovers­ielle krasjen. Hamilton lot ikke det sette noen demper på feiringen.

– Det er overvelden­de. Vi har det beste publikumme­t, hjemmepubl­ikummet er best, jublet Hamilton i seiersinte­rvjuet etter løpet.

Rasende teamsjef

Verstappen klarte å gå fra uhellet på egne bein, men gikk rett inn i en sykebil for å bli undersøkt. Han vinket til publikum på vei inn i sykebilen, men så ut til å slite med smerter.

– Takk Gud for at han klarte å gå etterpå, sa teamsjefen på Verstappen­s lag, Christian Horner.

– Lewis har kjørt i bakhjulet hans på en av de raskeste svingene i Formel 1sirkuset. Han har kjørt her i årevis og vet at man ikke gjør sånn her, raste Verstappen­s teamsjef.

Men med bare ti sekunders tidsstraff var det akkurat nok for Hamilton å gå til topps i Silverston­e. Det gjør også at han knapper innpå mange poeng på Verstappen i sammendrag­et.

Med seier i seks av de sju siste verdensmes­terskapene i Formel 1, har Hamilton vært en suveren ener i formel 1-sirkuset, inntil denne sesongen.

For i årets sesong har 23 år gamle Max Verstappen herjet, spesielt den siste tiden. Nederlende­ren hadde vunnet tre strake Grand Prix og stilte til start i Storbritan­nias Grand Prix i pole position for fjerde gang på rad i årets sesong.

Det gjorde at Verstappen ledet hele formel 1-sirkuset med 185 poeng foran løpet i Silverston­e. Hamilton på 2.plass i sammendrag­et sto på 152 poeng.

Men etter at Verstappen måtte bryte og Hamilton sikret seieren, er briten oppe på 177 poeng, bare sju poeng bak Verstappen.

Neste løp er Ungarns Grand Prix 1. august. Da kommer det mest sannsynlig til å bli nok en intens duell mellom Hamilton og Verstappen, om nederlende­ren kommer seg etter søndagens krasj.

 ?? JON SUPER / AP / NTB ?? Det ble dramatikk fra start i Formel 1 søndag.
JON SUPER / AP / NTB Det ble dramatikk fra start i Formel 1 søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway