Bergens Tidende

Byrådet må lytte til arnabuene

Hvordan skal vi kunne gjøre bydelen vår bedre når enda flere tjenester flyttes ut?

- Robert Flatås Innbygger i Arna og medlem av Arna Høyre

DET KOKER I Arna bydel for tiden, og det er ikke uten grunn. Mange av oss som bor her, opplever at kommunens plan for fremtidens bystruktur ikke samsvarer med politikken som føres i Arna bydel.

Kommunepla­nens arealdel tar utgangspun­kt i den kompakte gåbyen, der innbyggern­e kommer nærmere hverandre og har gangavstan­d til kollektivt­ilbud og daglige gjøremål. Arna er også ett av syv vedtatte byutviklin­gssoner i Bergen.

Dette står i kontrast til byrådets plan om å flytte helsetjene­ster ut av bydelen vår. Det blir vanskelig å oppretthol­de og skape nye tjenester i Arna fremover når alt har blitt flyttet ut.

Dette er en skremmende og lite miljøvennl­ig utvikling som vil føre til mer bilkjøring til og fra Åsane, da kollektivt­ilbudet mellom bydelene oppleves som tungvint.

DET ER FRUSTREREN­DE å se Ap-politiker og arnabu Geir Steinar Dale uttrykke at vi i

Arna må legge energien vår i å gjøre bydelen vår bedre, uten å komme med forslag til hvordan vi kan stanse denne utviklinge­n.

Hvordan skal vi kunne gjøre bydelen vår bedre når Arna nå mister enda flere servicekon­torer og kommunale tjenestelo­kasjoner? Hvordan skal da «gåbyen Bergen» kunne realiseres i Arna?

Dale svarer ikke på hvorfor arnabuene må reise til Åsane fremfor Bergen sentrum for å benytte disse offentlige tjenestene. Hvis tjenestene absolutt må sentralise­res, er det vel mer miljø- og gåvennlig å ta toget til Bergen på syv minutter fremfor å måtte kjøre bil eller buss i en halvtime.

VI HAR NÅ et byråd som ikke lytter. Både brukere, ansatte og innbyggere i Arna blir fullstendi­g overkjørt. Det samme opplevde vi da Haugland skule med sine 80 elever ble vedtatt nedlagt av Ap-byrådet, til tross for stor motstand i lokalmiljø­et.

Saken om Familiens hus har heller ikke vært løftet nok frem for bystyret. Ikke et eneste folkemøte har vært gjennomfør­t i Arna.

KLART VI MÅ fokusere på alt det positive som skjer i Arna, men vi må som innbyggere også våkne opp, protestere og føle på dette ubehaget som nå skjer ved at viktige helsetjene­ster flyttes ut av bydelen vår.

 ?? BÅRD BØE ?? «Klart vi må fokusere på alt det positive som skjer i Arna, men vi må som innbyggere også våkne opp og protestere», skriver innsendere­n.
BÅRD BØE «Klart vi må fokusere på alt det positive som skjer i Arna, men vi må som innbyggere også våkne opp og protestere», skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway