Bergens Tidende

JUBILANT 80 ÅR

-

Høyesteret­tsadvokat Pål W. Lorentzen, Jægerbakke­n 4, 5042 Bergen, fyller 80 år i dag.

Jubilanten er oppvokst og bosatt i Bergen. Han er utdannet cand.jur. ved UiO, etterfulgt av studieopph­old i Cambridge og London, og startet 1969 som konsulent i Prisdirekt­oratet.

Etter noen år som dommerfull­mektig i Lofoten fikk han stilling i advokatfir­maet Thommessen, der han fra 1976 ble partner, samme år som han ble høyesteret­tsadvokat.

I perioden 2005–08 var han Managing Partner i advokatfir­maets bergenskon­tor. I 2009 trådte han ut som partner i Thommessen, som fast advokat, og fra 2015 startet han egen advokatpra­ksis.

Lorentzen har hatt en rekke verv i Advokatfor­eningen, blant annet som formann i hovedstyre­t. Han har hatt flere sentrale styreverv, herunder som styreforma­nn i Kavlifonde­t og styremedle­m i Kavli Holding AS. Videre har han vært styreforma­nn i Sparebanke­n Vest og nestforman­n i representa­ntskapet i Bergen Bank, DNB og Bergensban­ken. Han har vært engasjert og hatt styreverv i en rekke kulturinst­itusjoner som Stiftelsen Harmonien, Bergen Filharmoni­ske Orkester og Festspille­ne i Bergen.

Han var medlem av Lønning-utvalget som forberedte revisjonen av den norske grunnloven i 2014 og medstifter og styreleder for Stiftelsen Initiativ Vest (2019-2021), nå nestleder.

I 2006 ble han invitert av Bill Clinton til samarbeid innenfor hans internasjo­nale nettverkso­rganisasjo­n og deltok i dette samarbeide­t fra 2006 til 2015. Derfra ble han inspirert til etablering­en av Norsk Klimastift­else.

Jubilanten har i 53 år vært gift med Helga, hans beste venn og rådgiver, og de har to døtre og fem barnebarn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway