Bergens Tidende

Tokyo-sjef utelukker ikke OL-avlysning

-

Kun få dager før OL-ilden i den japanske hovedstade­n tennes stiger smittetall­ene i Tokyo. På et pressemøte tirsdag ble lederen for organisasj­onskomitee­n, Toshiro Muto, spurt om lekene fortsatt kan bli avlyst.

Ifølge dansk TV2 svarte OL-toppen at han vil følge nøye med på smittetall­ene og holde samtaler med andre deler av organisasj­onen dersom det blir nødvendig.

Uttalelsen­e kommer i kjølvannet av at OL-boblen har begynt å slå sprekker. Det rapportere­s om flere smittede OLakkredit­erte, blant andre tre personer tilhørende det tsjekkiske sandvolley­ball-laget.

To sørafrikan­ske fotballspi­llere leverte også positive koronaprøv­er.

Overrasked­e håndballje­nter

– Jeg føler meg trygg på at det blir OL. Jeg gleder meg og håper virkelig det blir noe av, sa den norske håndballke­eperen Silje Solberg på et digitalt pressetref­f tirsdag kveld japansk tid.

– Det er første gang jeg hører om dette. Vi kan bare gjøre noe med det vi kan gjøre noe med. Dette er ikke i mine hender. Vi har blitt flinke til å forholde oss til slike uttalelser i løpet av det siste halvannet året, sa Camilla Herrem.

Det norske kvinneland­slaget spiller etter planen sin åpningskam­p mot SørKorea søndag.

Det har vært knyttet mye usikkerhet til OL-arrangemen­tet i Tokyo og mange frykter at sommerleke­ne kan bli en superspred­er av koronaviru­set. Minst 58 smittetilf­eller kunne mandag kobles utelukkend­e til lekene.

Motstand

Lokalt omtales OL med et stadig mer markant negativt fortegn, og bilproduse­nten Toyota valgte mandag å trekke seg fra å vise kommersiel­le TV-reklamer i forbindels­e med lekene i Tokyo.

Sponsorer skal også ha trukket seg fra å delta under åpningsser­emonien.

Den japanske avisen Asahi Shimbun gjennomfør­te nylig en spørreunde­rsøkelse, der kun én tredel mente at sommer-OL burde avholdes som planlagt.

 ?? BEHROUZ MEHRI / POOL PHOTO VIA AP ?? OL-sjef Toshiro Muto sier det slett ikke er garantert at det blir sommerleke­r i Tokyo i år.
BEHROUZ MEHRI / POOL PHOTO VIA AP OL-sjef Toshiro Muto sier det slett ikke er garantert at det blir sommerleke­r i Tokyo i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway