Bergens Tidende

70.000 personer i Bergen kan være lite beskyttet mot covid-19

-

Han sier de nå vil sette seg ned og vurdere hva alle kravene betyr i praksis.

– Samtidig er vi på et punkt der vi er nødt til å tenke fremover. Dagen for åpning må jo komme på et tidspunkt, sier smittevern­overlegen.

– Allerede begynt å planlegge

Regjeringe­n ber kommunene om å få unna koronavaks­ineringen innen uke 40, slik at de er i mål før en forventet kraftigere influensas­esong enn vanlig.

– Det er bare tre uker til utgangen av uke 40, så det er litt snau men vi har allerede begynt å planlegge for å klare dette, sier assisteren­de smittevern­overlege i Bergen, Kjell Haug.

Utfordring­en skal ikke står på kapasitet, sier han, men om de vil klare å få nok innbyggere til å stille på så kort tid.

– På en annen side er det en fordel med en slik dato, fordi vi da kan si: Det er nå det gjelder, sier Haug.

Et av tiltakene de har iverksatt, og vil fortsette med fremover, er å reise ut og motivere til vaksinerin­g, blant annet til studiested­er og arbeidspla­sser.

– I dag har vi vært på NHH og der var det kø av studenter som ønsket vaksine. 70 studenter ble vaksinert der i dag, sier Haug.

Stenger ikke Sentralbad­et

En avslutning av massevaksi­nasjonen vil likevel ikke bety at alle de kommunale vaksinesen­trene stenger dørene.

Regjeringe­n presiserte under pressekonf­eransen at kommunene må sørge for at de har beredskap til å kunne vaksinere inntid, byggerne sine med en tredje dose hvis det blir aktuelt.

Ifølge Haug er det Sentralbad­et de hovedsakel­ig vil fortsette å bruke, også etter uke 40.

– Vi kommer til å ha et etterslep av vaksinasjo­n utover høsten og vinteren. Det er mange grunner til at folk ikke kan følge det vanlige sporet, og de må vi være forberedt på å kunne vaksinere, sier Haug.

BERGEN: Assisteren­de helsedirek­tør Espen Rostrup Nakstad sa under regjeringe­ns pressekonf­eranse fredag at opptil 400.000 ikke har vaksinert seg på landsbasis. Omtrent like mange anslås å ha begrenset effekt av vaksinen. I tillegg har rundt 100.000 personer nedsatt immunforsv­ar, og rundt 700.000 barn under tolv år er ikke vaksinert, sier Nakstad. – Hvis vi overfører disse tallene til Bergen, kan det bety at mellom 50.000-70.000 personer vil være lite beskyttet mot covid-19, sier assisteren­de smittevern­overlege i Bergen, Kjell Haug. Han mener dette viser hvor viktig det er at de som kan vaksinere seg, gjør det

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway