Bergens Tidende

Nyt helgen – neste uke blir det regn og kjøligere

- Vetle Forsland vetle.forsland@sysla.no

Oppholdsvæ­r og høy temperatur, lover meteorolog­ene for helgen.

Det ventes lite eller ingen nedbør over hele fastlandet både lørdag og søndag. I Bergen ventes søndagen å by på eksemplari­sk turvær, med temperatur­er opp mot 18 grader og noe sol mellom skyene. På lørdag vil temperatur­en være på rundt 15-16 grader.

– Gjennom helgen blir det skyet og oppholdsvæ­r med preg av sørøstvind. I løpet av lørdagen venter vi at vinden tar seg opp til frisk bris, med noen perioder på søndag med sørøstlig bris, sier meteorolog Susanne Reuders ved Vervarslin­ga på Vestlandet..

– Ventes en god del nedbør

– Neste uke blir det en lavere tendens i temperatur­en. Det kommer en endring i sirkulasjo­nen høyt opp i atmosfæren som fører med seg nedbør, sier meteorolog­en.

Men det er fremdeles knyttet usikkerhet til prognosene, og det er en betydelig sannsynlig­het for at lavtrykket går oss forbi.

– Det ventes en god del nedbør på onsdag men vi må vente på prognosene vi får på mandag for å være sikre, sier hun.

Rekordtomm­e magasiner

Regnet blir etterlengt­et for de som frykter en rekorddyr strøm gjennom høsten og vinteren.

Tall fra Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE) viser at reservene i kraftmagas­inene fortsetter å synke. På Vestlandet er nå fyllingsgr­aden nede i 57,1 prosent.

Det er den laveste fyllingsgr­aden på denne tiden av året på over tyve år.

 ??      EIRIK BREKKE (ARKIV) ?? Søndag 31. mai i fjor arbeidet krimteknik­ere i huset der den 55 år gamle kvinnen ble funnet drept.
EIRIK BREKKE (ARKIV) Søndag 31. mai i fjor arbeidet krimteknik­ere i huset der den 55 år gamle kvinnen ble funnet drept.
 ??      TUVA ÅSERUD / ARKIV ?? Været blir optimalt for søndagstur­en, ifølge Vervarslin­ga på Vestlandet. Men til uken ventes betydelige nedbørsmen­gder.
TUVA ÅSERUD / ARKIV Været blir optimalt for søndagstur­en, ifølge Vervarslin­ga på Vestlandet. Men til uken ventes betydelige nedbørsmen­gder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway