Bergens Tidende

Søt, sjarmerend­e og vel safe

Stian Blipps sirkus vilmye og får detmeste til.

- Charlotte Myrbråten Teateranme­lder

hvor glad han er i oppmerksom­het.

Det er en fortellers­til og dramaturgi somer enkel og grei. Det visuelle og tekniske i forestilli­ngen er imponerend­e og forseggjor­t. Det er strålende hvordan sirkuseste­tikken gjennomfør­es og hvordan lerretet bak brukes i flere kreative scener.

ikke redd for å være cheesy og smøre tjukt på. Hanhar ogsåmed seg to dansere som er med på å fylle scenen med energisk og utadvendte bevegelser i følge medmegetsi­gende showtryner.

Det ermye somfungere­r godt i forestilli­ngen «CirqueduBl­ipp».

Blipp er uanstrengt på scenen, sjarmerend­e og søt. I den avvæpnende måten han leverer replikkene på er det somomman merker at regissøren er Dagfinn Lyngbø, som også har samme behagelige måte å formidle tekst på.

Hvordan Blipp er blitt sånn han er, er forestilli­ngens tynne røde tråd, og hvordan det er å både være og leve tett på ensom elsker å være i sentrum. Han setter seg selv i et akkurat passe dårlig lys. Blipp både synger og danser godt, og det er naturlig at det frister å vise dette frem.

LIKEVEL FREMSTÅR FLERE SCENER som noe umotiverte, at det er blitt litt for mange ulike innslag somskalmed imiksen. Dessuten er musikken uproporsjo­nal på flere av demusikals­ke scenene med Blipps stemme. På den storslåtte åpningslåt­en er detumulig å høre et eneste ord av hva han synger fra der jeg sitter i salen. Flere av sangene føles også litt kastet inn i forestilli­ngen.

Tekstmater­ialet har flere høydepunkt­er. Det er for eksempel veldig morsomt når han snakker om hvordan han skal ta dansingen og beatboxing­en helt ut når datteren blir tenåring, og at han belager seg på å dyrke rollen som krampaktig far til det fulle når den tid kommer.

Da kan han imponere med både lyder og kroppskont­roll, samtidig som det kleine med beatboxing og jeg-danser-somen robot-dansing (ja, for beatboxing er vel litt kleint) får en ekstra dimensjon, siden vi ser det gjennom den flaue datterens øyne.

Også når han bruker teknikken til å raljere med den pompøse sjangeren slampoesi, sitter det virkelig. Litt merkelig blir det igjen da han like etterpåkom­mer ut på scenen og kjører en hel låt med beatboxing uten at det settes i noen spesiell kontekst. kunne forestilli­ngen med hell vært ørlitemer redigert og strammet inn.

Det visuelle og tekniske i forestilli­ngen er imponerend­e og forseggjor­t. Det er strålende hvordan sirkuseste­tikken gjennomfør­es og hvordan lerretet bak brukes i flere kreative scener.

 ??      ØRJAN DEISZ ?? Når Stian Blipp bruker teknikken til å raljere med den pompøse sjangeren slampoesi, sitter det virkelig, skriver anmelderen.
ØRJAN DEISZ Når Stian Blipp bruker teknikken til å raljere med den pompøse sjangeren slampoesi, sitter det virkelig, skriver anmelderen.
 ??      ØRJAN DEISZ ?? Flere av sangene føles litt kastet inn i forestilli­ngen, ifølge anmelderen.
ØRJAN DEISZ Flere av sangene føles litt kastet inn i forestilli­ngen, ifølge anmelderen.
 ??  ?? SELV OM ALT ER LOV PÅ SIRKUS,
SELV OM ALT ER LOV PÅ SIRKUS,
 ??  ?? BLIPP ER VIRKELIG
BLIPP ER VIRKELIG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway