Bergens Tidende

Iden forsvarte VMtittelen i Ironman 70.3

Gustav Iden var fullstendi­g overlegen på det avsluttend­e halvmarato­nen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halvIronma­n) lørdag.

- NTB

Da vi fikk frisparket gikk jeg umiddelbar­t for å ta ballen. Det var et stort øyeblikk å se den gå inn.

Bergensere­n passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaner­en Sam Long, mens bronsevinn­eren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak.

Lett i sykkeldele­n

– Det føles så godt. Jeg var litt bekymret etter svømmingen, men jeg tok igjen den første gruppen ganske raskt, og det var gikk ganske lett i sykkeldele­n før jeg satte fart den siste halvtimen. Siden jeg gravde ganske dypt da, var usikker hvor rask jeg kunne løpe, men jeg fikk det til bra på løpingen også, sa Iden til arrangøren etter konkurrans­en.

Ironman 70.3, også kjent som halv-Ironman, består av 1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykling og avsluttes med et halvmarato­n med løping.

Kristian Blummenfel­t startet bra og var 4.-mann etter svømmingen, men fikk det tungt på sykkeldele­n og havnet langt bak. Han løp i mål til 27.-plass, 22.38 minutter bak landsmann Iden.

Kan ikke samarbeide

Etter svømmingen var Iden drøye minuttet bak lederen Ben Kanute på en 17.-plass. Iden syklet derimot raskt inn den tapte tiden og var helt i tet etter 55,8 kilometer på sykkelsete­t. Ved inngangen til 2. skiftesone ledet han med 44 sekunder til danske Magnus Ditlev.

På den avsluttend­e løpedelen fortsatte Iden å imponere. Etter å ha forsert 8,1 av 21,1 kilometern­e ledet han med over tre minutter, og han fortsatte altså å øke ledelsen.

Ironman-triatlon skiller seg fra olympisk triatlon ved at det ikke er lov å ligge på hjul til motstander­ne underveis. Utøverne kan altså ikke henge i dragsuget eller samarbeide om å ta igjen eller sykle fra andre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway