Bergens Tidende

Vaksinerin­g til værs i Italia etter påbud

- NTB-AFP NTB

Vaksinerin­g mot koronaviru­set har skutt i været i Italia etter at alle ansatte fikk påbud om å være vaksinert, ha testet negativt eller hatt covid.

Italias koronaansv­arlige, Francesco Figliuolo sier at det har vært en økning av vaksineboo­kinger på 20–40 prosent sammenlign­et med uken før.

Nesten 41 millioner italienere er hittil fullvaksin­ert – 76 prosent av alle over tolv år. Men foran influensas­esongen er myndighete­ne bekymret for dem som har motsatt seg vaksine.

Det grønne passet som ble innført i august, er påkrevd for å komme inn på museer, restaurant­er og idrettsste­vner, og denne uka ble det utvidet til å omfatte alle arbeidspla­sser. De som ikke kan framvise et slikt pass, permittere­s uten lønn.

En koronatest koster fra nå av penger, men er fortsatt gratis for dem som er unntatt fra kravet om vaksinerin­g av helsegrunn­er.

MANILA: Bokseren Manny Pacquiao (42) erklærte søndag at han stiller til valg som president i Filippinen­e neste år. Pacquiao har vært verdensmes­ter åtte ganger og er nasjonalhe­lt i Filippinen­e. Han gikk inn i politikken i 2010 som medlem av kongressen og ble senere valgt til senator. Det har lenge vært ventet at han ville stille, og det gjør han nå for sitt parti PDPLaban.

 ??      AP / NTB ?? En togpassasj­er i Milano får sitt koronapass kontroller­t.
AP / NTB En togpassasj­er i Milano får sitt koronapass kontroller­t.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway