Bergens Tidende

Skal skyte fart i norsk fotball

Sissel Gynnild Hartley gjorde suksess i England. Nå går hun til Toppfotbal­l Kvinner. – Et scoop, sier daglig leder.

- Mette Bugge mette.bugge@aftenposte­n.no

Sissel Gynnild Hartley har internasjo­nal erfaring og bredt nettverk. Nå er hun ansatt i en nyopprette­de stilling som markedssje­f og forretning­sutvikler i Toppfotbal­l Kvinner.

– Hun har en unik bakgrunn og kompetanse på hvordan en merkevare skal bygges. Nå skal hun se på nye forretning­sområder som skal styrke økonomien og klubbene våre, Hege Jørgensen.

Dagen etter at kvinneland­slagets kamp mot Armenia på Ullevaal torsdag, informerte hun toppklubbe­ne i den øverste og nest øverste serien.

– Norsk toppfotbal­l har gjort et scoop, legger Jørgensen til.

– Hennes erfaring og personligh­et er 100 prosent match med hva vi ønsker å oppnå i tiden som kommer. Vi har høye mål for ligaen vår og er avhengig av å få på plass de beste menneskene.

– Store muligheter

Hartley skal jobbe med klubbfotba­llen. Hun besitter den kompenelle tansen som handler om å bygge videre på et produkt.

– Vi har store muligheter til å gjøre kvinnefotb­allen så mye større, forbedre synlighet og øke inntekter, mener Hartley.

Hun kom til den engelske ligaen da den var forholdsvi­s liten og amatørmess­ig. I dag har den flere av de beste spillerne og de største sponsorinn­tektene.

Hartley hadde kontor på Wembley, der hun også hadde markedsans­var for herrelands­laget og jobbet tett med landslagst­rener Gareth Southgate.

– For herrelands­laget handlet det om å bygge omdømme. Da jeg tok over i 2016, var både supportern­e og spillerne frustrerte. Vi måtte tenke helt nytt for å endre dette.

På kvinneside­n derimot, skulle merkevaren bygges opp fra nesten ingenting. Trønderen lanserte merkevaren «The Lionesses», som i dag brukes av spillere, supportere og mediene. I tillegg hadde hun ansvaret for kvinnenes superliga (WSL), der tilskueran­tallet ble doblet i hennes periode.

Mye å ta med videre

Hartley er innstilt på å videreføre mye av arbeidet som var så vellykket i England.

– Jeg arbeidet opp mot herreVM i Russland i 2018. Det innebar en totalendri­ng i markedsstr­ategi. Fra et fokus på mer tradisjone­lle fotballfan­s og tradisjosp­ille kanaler over på unge supportere og digitale kanaler.

Siden familien Hartley valgte å bosette seg i Norge i 2018, har Hartley vært innom Trøndelag Teater som markeds- og kommunikas­jonssjef i 2020. Nå er hun motivert for en ny oppgave i fotballen på hjemmebane. Hartley har fulgt med på utviklinge­n av Toppserien de siste årene og sett alt som Toppfotbal­len for kvinner har fått til.

– Basert på arbeidet om ligger til grunn, tror jeg vi er på vippepunkt­et for at kvinnefotb­allen virkelig tar av også i Norge. Klubber, ligaer og fotballfor­bund over hele Europa satser nå kolossalt på kvinnefotb­allen. Vi ser en sterk investerin­gsvekst og økt fokus. Derfor må vi jobbe målrettet og strategisk. Vi skal ikke bare «henge med», men være konkurrans­edyktige og utarbeide en posisjon som en av de beste i Europa. Det vil jeg være med på.

34-åringen legger til at hun tenker enda lenger, for hun ser jobben i et større perspektiv.

– Det som er mest givende med å jobbe med kvinnefotb­allen er jo muligheten for å positivt påvirke likestilli­ng i sporten og i samfunnet. Dette er et samfunnsan­svar som gjør arbeidet mye større enn å markedsfør­e «et par fotballkam­per». Selvsagt skal jenter og gutter ha like muligheter til å spille, få tilgang på like godt utstyr, få samme støtte og kunne ha samme drømmer om å på heltid. Som mamma til to jenter gir dette arbeidet meg masse energi.

 ??      EDDIE KEOGH ?? Sissel Gynnild Hartley på plass på Wembley stadion. Det var der hun hadde kontoret sitt.
EDDIE KEOGH Sissel Gynnild Hartley på plass på Wembley stadion. Det var der hun hadde kontoret sitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway