Bergens Tidende

Chelsea herjet med Tottenham

-

Chelsea våknet etter hvilen og sikret 30-seier og alle poengene i derbyet mot Tottenham. Det var Chelseas sjette borteseier på rad i London og ny klubbrekor­d.

Kampen måtte vente til etter hvilen før målene og de største sjansene skulle komme. En brennhet Marcos Alonso sto for store deler av det.

Chelsea kom ut i et høyere tempo, før et hjørnespar­k fra Alonso fant hodet til Thiago Silva som stanget de blå i ledelsen etter 49 minutter.

Etter en snau time ville innbytter N'Golo Kante også være med på leken. Chelsea vant ballen høyt og Kante mottok ballen like utenfor sekstenmet­eren. Han fyrte så av gårde et skudd som gikk via Eric Dier og stang inn bak en utspilt Lloris.

Sjanser i fleng

Før det hadde Alonso vært svært nære ved å sende de blå i ledelsen, men Hugo Lloris parerte forsøket fra den spanske backen.

Og Alonso hadde mer å by på framover på banen. Noen minutter etter scoringen var Alonso svært nær å doble ledelsen, men ballen ble reddet på streken.

Chelsea hadde enorme muligheter til å score flere mål mot slutten, og i overtiden la Antonio Rüdiger på til 3-0 med en markkryper.

Både Romelu Lukaku, Timo Werner og Mateo Kovacic hadde alle nærmere hundrepros­entsjanser, men de klarte å rote bort flere av muligheten­e.

Rekord

Etter å ha hatt styringen i store deler av 1.-omgang, falt hjemmelage­t helt sammen etter hvilen. Der Chelsea våknet framover, hadde ikke Tottenham noe som helst å bidra med framover på banen.

Dermed kunne Chelsea enkelt kontroller­e inn seier og ny borterekor­d.

Seieren betyr nemlig at Chelsea for første gang i klubbhisto­rien har vunnet seks bortekampe­r på rad i London. Neste bortekamp i London for de regjerende Champions League-mesterne er mot Watford sent i november. Der får Joshua King og co. det tøft med å bryte rekorden.

??      MATT DUNHAM / AP / NTB ?? Thiago Silva (nr. 6) satte inn 1-0-scoringen for Chelsea i kampen mot Tottenham.
MATT DUNHAM / AP / NTB Thiago Silva (nr. 6) satte inn 1-0-scoringen for Chelsea i kampen mot Tottenham.