Bergens Tidende

Innbytter Lingard ble helten

-

Manchester United kom til oppgjøret mot West Ham etter et blytungt tap for Young Boys i midtuken.

Innbytter Jesse Lingard ble etter 88 minutter den store helten for Manchester United mot gamle lagkamerat­er i West Ham. Han sikret 2-1-seier med et praktmål.

Han dro seg inn mot midten av sekstenmet­eren før han curlet ballen i det lengste hjørnet til 2-1.

– Jeg er så glad, sa Lingard til SkySports etter kampen.

Han forærte Young Boys seieren i midtuken da han ukritisk sendte en svak pasning tilbake til de Gea som ble snappet opp og omsatt i mål.

Det var derimot ikke slutt på dramatikke­n etter den sene scoringen. Fem minutter ut i overtiden pekte dommeren på straffemer­ket etter en hands av Luke Shaw. Da tok David Moyes grep og byttet inn Mark Noble for å ta det viktige sparket.

Det skulle vise seg å ikke være noe sjakktrekk fra den rutinerte manageren. David de Gea gikk rett vei og reddet straffespa­rket og dermed seier. Straffered­ningen var hans første i åpent spill for klubb og landslag siden april 2016.

En annen statistikk som ble brutt søndag, var West Hams rad på sju Premier League-kamper uten tap. Uten en suspendert Michail Antonio skortet det på effektivit­eten fra London-laget som måtte se gjestene stikke av med alle poengene.