Bergens Tidende

Vaular og Ndiaye spilte inn hemmelig TV-serie i Bergen

I over en måned har filmgjenge­n brukt Bergen i en storsatsin­g for NRK.

- Frank Johnsen frank.johnsen@bt.no

Skuespille­r Amy Black Ndiaye (30) fra Fana har skrevet manuset og spiller hovedrolle­n i tvserien «Verden er min», ifølge produsente­ne en «eksistensi­ell, morsom og dyp serie om å stå opp for seg selv».

NRK har allerede kjøpt TVserien, som skal vises over seks episoder i 2022.

Hovedperso­nen Odile er på vei inn i en ny fase av livet – 30-årene. Venner får barn og ser ut til å ha ekte relasjoner, mens Odile fortsatt henger i studio med sin bestekompi­s Stian, og lager musikk hun aldri gir ut.

I hodet hennes er alt kaos, og hun står midt i en stor spagat i livet. Gjennom sesongen skal Odile lære seg ta viktige valg.

Lars Vaular og Tinashe Williamson spiller de to andre hovedrolle­ne. I tillegg er det flere kjente bergensrap­pere med i mindre roller, men disse vil NRK ikke avsløre hvem er før nærmere sendetidsp­unkt.

Vaular spiller Stian – Odiles bestevenn og musikkprod­usent. Det er han som oppmuntrer henne til å ta steget ut og gi ut musikken sin.

– Amy og Lars kjenner hverandre fra tidligere. De er en god match både når de spiller foran kamera og når de lager musikken til serien sammen, mener produsent Terez Hollo-Klausen i selskapet Monday Scripted.

All musikken produseres av Vaulars faste samarbeids­partner og produsent, Frode Kvinge Flatland.

– Det er to splitter nye låter med i hver episode. Amy har også lært seg å synge for rollen. Hun har ofte skrevet lyrikken, som Lars har gjort om til gode raptekster, sier Hollo-Klausen.

Bruker hele Bergen

Gjengen bak «Verden er min» har filmet over hele Bergen i 30 dager.

Studioet som Lars Vaulars rollefigur produserer all musikk og spiller inn med Odile, ligger under Puddefjord­sbroen.

Studiotake­t, der rapperne oppholder seg mellom slagene, er filmet på taket av et hus i O.J. Brochs gate med utsikt utover fjorden og havnen.

Muséhagen, DNS, Togstasjon­en, Møhlenpris og Bergen bibliotek er blant andre lokasjoner som brukes, i tillegg til utestedene Legal og Victoria.

Foreldrene til Odile spilles av Ndiayes egne foreldre. Scenene med dem er spilt inn i barndomshj­emmet på Nesttun.

Søsteren hennes i det virkelige livet, danseren og artister Siri Black, spiller også søsteren i filmen.

– Vi prøvefilme­t flere kandidater, men den nærmeste familien var de rette til å spille rollene. Dette hjalp for å få det så autentisk som mulig, sier Hollo-Klausen.

Rap og Bergen

Amy Black Ndiaye utdannet seg

Vi har jobbet veldig effektivt. Og fleksibelt. Det kan man gjøre når man jobber mye ute på ekte locations. Vi har også møtt mye positivite­t i byen. Terez Hollo-Klausen, produsent

til skuespille­r i New York, før hun tok manuslinje­n på filmskolen i Lillehamme­r. Der kom hun i kontakt med film- og serieskape­r Ole Endresen, og ble med ham for å jobbe på TV-serien «Aber Bergen».

Endresen ble for noen år siden kreativ leder i Monday Scripted, og plutselig var «Verden er min» på skinner.

– Vi ville forene relasjonsd­rama med rapmusikk fra Bergen, sier Hollo-Klausen.

Selv om produksjon­sselskapet er fra Oslo, understrek­es det at dette på alle måter er en bergensser­ie. 26 av 30 av staben er fra Bergen – og 70 prosent av dem er kvinner.

– Vi har jobbet veldig effektivt. Og fleksibelt. Det kan man gjøre når man jobber mye ute på ekte locations. Vi har også møtt mye positivite­t i byen, sier HolloKlaus­en.

 ??      HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED ?? Amy Black Ndiaye og Lars Vaular spiller hovedrolle­ne i «Verden er min».
HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED Amy Black Ndiaye og Lars Vaular spiller hovedrolle­ne i «Verden er min».
 ??  ??
 ?? HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED ?? Regissør Øyvind Holtmon sammen med Amy Black Ndiaye og Tinashe Williamson.
HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED Regissør Øyvind Holtmon sammen med Amy Black Ndiaye og Tinashe Williamson.
 ??      HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED ?? Amy Black Ndiaye og Lars Vaular spilte inn musikken i filmen i Subsunflow studio, som er del av Peak Studiokoll­ektiv på Møhlenpris.
HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED Amy Black Ndiaye og Lars Vaular spilte inn musikken i filmen i Subsunflow studio, som er del av Peak Studiokoll­ektiv på Møhlenpris.
 ??      HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED ?? Lars Vaular og Amy Black Ndiaye på studiotake­t i TV-serien.
HELGE SKODVIN / MONDAY SCRIPTED Lars Vaular og Amy Black Ndiaye på studiotake­t i TV-serien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway