Bergens Tidende

Nyoppdaget van Gogh-tegning stilles ut

-

Amy og Lars kjenner hverandre fra tidligere. De er en god match både når de spiller foran kamera og når de lager musikken til serien sammen. Terez Hollo-Klausen, produsent

TEGNING: En tegning av den nederlands­ke kunstneren Vincent van Gogh blir nå stilt ut ved et museum i Amsterdam. Den til nå ukjente tegningen har vært i en privat samling. Torsdag ble tegningen for første gang vist frem for allmennhet­en, skriver BBC. Den har tilhørt en nederlands­k familie i mer enn 100 år. Tegningen har signaturen «Vincent» og er tilsynelat­ende en skisse til det senere verket «Worn out». Den viser en eldre, sliten mann som sitter på en trestol med hodet i hendene. Ifølge forsker Teio Meedendorp er det «totalt umulig» å anslå hva tegningen er verdt. Ifølge museet ble den tegnet i november18­82. Da var van Gogh 29 år gammel, bodde i Haag og lærte seg å tegne. Ekspertene mener den gir eksepsjone­ll innsikt i kunstneren­s prosess i perioden.

 ??      PETER DEJONG ?? En fotograf tar bilde av den nyoppdaged­e skissen til tegningen «Worn out». Skissen ble stilt ut på van Gogh-museet i Amsterdam torsdag.
PETER DEJONG En fotograf tar bilde av den nyoppdaged­e skissen til tegningen «Worn out». Skissen ble stilt ut på van Gogh-museet i Amsterdam torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway