Bergens Tidende

Starter sonderinge­r torsdag

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier sonderinge­r om regjerings­forhandlin­ger mellom Ap, Sp og SV etter planen skal starte på Hurdalsjøe­n Hotell torsdag.

- NTB

– Jeg har hatt gode samtaler med Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken siden onsdag. Jeg har da formelt invitert Sp og SV til regjerings­sonderinge­r, og de har takket ja, sier Apleder Jonas Gahr Støre.

Videre sier han at de ønsker å starte samtalene torsdag 23. september.

– Mitt mål er å starte denne uken, torsdag håper jeg vi kan komme sammen på Hurdalsjøe­n Hotell, sier Støre.

Mellomstas­jon

Ap-lederen beskriver sonderinge­ne som en viktig mellomstas­jon på veien mot forhandlin­ger. Han opplyser videre at det ikke er satt en tidsplan for hvor lenge sonderinge­ne vil vare.

– Jeg har ikke satt en konkret tid på det, men vi har en timeplan med tanke på når statsbudsj­ettet legges frem, det er en grei timeplan å forholde seg til, sier han.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kunngjorde etter et møte i stortingsg­ruppen mandag ettermidda­g at partiet er åpent for sonderinge­r om hvorvidt det er grunnlag for regjerings­forhandlin­ger med Ap og SV.

Døren ikke lukket

Både SV og Ap har tidligere vært klare på at de ønsker en rødgrønn regjering med alle disse tre partiene.

Sp har tidligere stått hardt på at de ønsket en regjering med kun Ap og Sp. Men selv om Vedum i lang tid har stått fast på at han ønsker en Ap/Sp-regjering, har han heller aldri lukket døren fullstendi­g for en regjering der også SV er med.

 ??      ANNIKA BYRDE / NTB ?? Ap-leder Jonas Gahr Støre opplyste mandag ettermidda­g at regjerings­sonderinge­ne med Sp og SV starter torsdag denne uken. Hvor lenge de vil vare, vil han ikke si noe om.
ANNIKA BYRDE / NTB Ap-leder Jonas Gahr Støre opplyste mandag ettermidda­g at regjerings­sonderinge­ne med Sp og SV starter torsdag denne uken. Hvor lenge de vil vare, vil han ikke si noe om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway