Bergens Tidende

Fryder seg over hodescorin­ger

Marco Rose (45) har trukket frem headinger som et forbedring­sområde for Erling Braut Haaland (21), men har fått se nordmannen score to med hodet de siste to Bundesliga­kampene.

- Simon Zetlitz Nessler simon.zetlitz.nessler@vg.no VG/BERGENS TIDENDE

Midtstoppe­r Mats Hummels lot seg også imponere. Med to scoringer mot Union Berlin, er Haaland nå likt med Robert Lewandowsk­i i toppscorer­kampen i Bundesliga med syv mål etter fem runder.

– Målmaskin

– Han har mange styrker og han jobber også med svakhetene sine, sier Hummels om hodescorin­gene ifølge det tyske nyhetsbyrå­et dpa.

– Erling er simpelthen en målmaskin. Han vil de neste 15 årene jevnlig høre til blant de tre beste spissene i verden, mener veteranen.

Til tross for at han rager 194 centimeter over bakken, har det vært langt mellom hodemålene for Erling Braut Haaland. Før 2021/22-sesongen hadde Haaland scoret 57 mål for Dortmund – hvorav to på hodet.

Senest i forkant av forrige ukes Champions League-kamp mot Besiktas var «headinger» noe

Dortmund-trener Marco Rose overfor TV 2 trakk frem som et område Haaland kunne forbedre.

I dagene før og etter Besiktaska­mpen, har Haaland vist stor styrke i hodespille­t. Både mot Bayer Leverkusen og i søndagens seier over Union Berlin, stanget Haaland inn en scoring med hodet.

På pressekonf­eransen etter Union Berlin-kampen tok Rose seg tid til å hylle de gode headingene til Haaland, og kom med en klar advarsel til Dortmunds neste motstander­e.

– Hvis Erling fortsetter å score med slike headinger, så «wow!» og «gratulerer» til motstander­ne som skal spille mot oss, sier Rose ifølge lagets Twitter-konto.

Rose ble filmet mens han sendte slengkyss ut på banen etter Haalands hodescorin­g søndag, og forklarte på pressekonf­eransen at «kyssene» var ment for høyreback Thomas Meunier.

Ved begge Haalands to hodescorin­ger er det nettopp Meunier som har slått innleggene.

«Sirkusmål»

– Folk tar feil når de sier at Erling kun er en kontringss­piller. Han har mange flere kvaliteter, han er en virkelig komplett spiss og det er derfor han også scorer så mange mål, sier Meunier til Viaplay etter søndagens kamp.

Haaland viste seg også som en god kontringss­piller da han avgjorde kampen for Dortmund etter at Union Berlin hadde redusert fra 3–0 til 3–2. Med en utsøkt lobb sørget nordmannen for at Dortmund vant 4–2. «Sirkusmål» skriver tyske Sky Sports om målet, som sikret at det ble tre seirer på åtte dager.

– Målet inneholdt alt som skiller han ut som en spiller, sier Rose, og fortsetter:

– Det er vilje, kvalitet og innsats, sier treneren ifølge det tyske nyhetsbyrå­et dpa.

– Alt i alt kan vi være fornøyde med tre seirer på en uke. Der vi må forbedre oss er å forsvare

Hvis Erling fortsetter å score med slike headinger, så «wow!» og «gratulerer» til motstander­ne som skal spille mot oss. Marco Rose, Dortmund-trener.

dødballer, sier Borussia Dortmund-direktør Michael Zorc etter kampen ifølge klubbens nettsider.

Med elleve baklengsmå­l på fem kamper, er det kun fire lag i Bundesliga som har sluppet inn flere mål enn Dortmund. Samtidig er det kun Bayern München (20) som har scoret mer enn Dortmunds 17 scoringer, og etter fem runder ligger Haalands lag på tredjeplas­s, ett poeng bak Bayern München og Wolfsburg.

 ??      FRIEDEMANN VOGEL / EPA ?? Erling Braut Haaland har gitt Marco Rose mye å juble for denne sesongen.
FRIEDEMANN VOGEL / EPA Erling Braut Haaland har gitt Marco Rose mye å juble for denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway