Bergens Tidende

KONSERT Det Skandaløse Orkester

Det Skandaløse Orkester feiret ti år med musikalsk galskap.

-

DET SKANDALØSE ORKESTER (DSO) er sannsynlig­vis Bergens mest fascineren­de band. I ti år har progrocker­ne begeistret og skapt forargelse på konsertsce­ner landet rundt, sluppet to album og fått en liten, men svært hengiven tilhengers­kare.

Somseg hør og bør ble dette markert påDet akademiske kvarter sammenmed denmest hengivne fansen.

rock av den elleville sorten; musikken deres kan best beskrives somen salig blanding av pop, rock, jazz, calypso, buskishumo­r og vaudeville, ispedd noen nesten uforskamme­t fengende solopartie­r og ditto refrenger.

Teglverket

Det akademiske kvarter Etter alt å dømme er oktetten også Bergens tighteste band. Hissige brudd, halsbrekke­nde overganger eller radbrekken­de temposkift­er kan ikke vippe denne gjengen av pinnen; samspillet er så stramt atman nesten kjenner brannsåren­e komme.

DSO jobber beinhardt på scenen. La gå at de allerede i utgangspun­ktet er litt løsere i

til sin egen musikk på denne måten, smitter det over på publikum. Dessuten hjelper det på at bandet innimellom­låtene egger, pirrer og truer fansen til å kose seg, til publikums store fryd.

Med unntak av Prima Vera, Gartnerlos­jen, Vazelina Bilopphøgg­ers og Øystein Sunde er det få norskemusi­kere somhar klart å slå igjennomme­d humoristis­k musikk, og DSOmå nok belage seg på litt størremots­tand da de tross alt lager låter somhandler omonani og blotting.

kan være krevende nok i seg selv; det er rett og slett grenav ser for hvor mange ganger man orker å høre et opptak av den samme vitsen. Men i levende live er det helt motsatt: Vitsen kan være skandaløst dårlig så lenge den som forteller den klarer å fange oppmerksom­heten din.

Og akkurat der er det neppe noen bergensban­d somkanmåle segmedDSO.

Det er ingen tvil om at DSO er et av byens mest kompetente band, og at de behersker formelen sin til fulle. Det eneste som

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway