Bergens Tidende

På rekordjakt tross skader

Henrik Ingebrigts­en er midt i opptrening­en etter nok en skade som har satt ham ut av spill.

- NTB-Oddvar Sagbakken Saanum

Likevel har han tro på gode tider og kamp om medaljer neste sesong.

– Det er alltid muligheter. Det er derfor jeg gjør denne treningen, fordi jeg har troen.

NTB traff eldste blad løpende Ingebrigts­en-bror like etter at han hadde sett lillebror Jakob ta nok et gull i NM-sammenheng i Kristiansa­nd tidligere i september.

– Det er litt spesielt. Jeg gjorde det i 2017 også, da var jeg i litt tilsvarend­e situasjon. Det er jo ikke gøy, men jeg ser hva jeg går glipp av og hvilket nivå jeg må være på for å ta gull igjen, sier han.

Henrik Ingebrigts­en ble i juni operert på et sykehus i Sveits. Han brøt en 5000 meter i Firenze tidligere samme måned med store smerter, og MR-bilder viste at venstre hamstring var nesten helt avrevet.

Han gikk dermed glipp av OL i Tokyo. Nå er han midt i opptrening­en.

– Det går så bra som det kan, men ikke så fort som jeg vil at det skal. Jeg har fått gjort det jeg skal av trening, men har ikke begynt å jogge ennå. I løpet av en måned har jeg nok kommet meg tilbake til å trene en del løping, om enn ikke helt normalt.

Han sier at den første perioden med løping er som en kneik som må forseres.

– Jeg må være litt forsiktig med å øke farten for fort. I operasjons­området er det vev som skal gå seg til, men vi satser på at når vi bikker jul, bør jeg kunne gjøre nesten normal trening.

Dersom treningen går som Ingebrigts­en håper, har han god tro på at han nok en gang skal kunne levere gode tider på tartandekk­et.

– Det er vanskelig å si. Om kroppen fungerer vil jeg «perse» på 5000 meter og komme meg ned mot 13 blank, sier han på spørsmål om hva neste sesongs mål blir.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway