Bergens Tidende

Minnemarke­ringer etter universite­tsskyting

- NTB

RUSSLAND: Sjokkerte og sørgende russere samlet seg tirsdag utenfor universite­tet i Perm der en student gikk til angrep med skytevåpen mandag. Med politibånd­ene fremdeles til stede rundt campus, samlet folk seg og la ned blomster og tente lys under spontane minnemarke­ringer. Ksenia Punina, som er professor i internasjo­nale relasjoner på universite­tet, fortalte AFP at hun er i sjokk etter angrepet. – Universite­tet er vårt hjem. Det er helt uventet, et stort sjokk, når en mann kommer inn i hjemmet ditt og retter et våpen mot familien din, sa hun. Mandag morgen gikk en student ved universite­tet til angrep på den folkerike campusen med en jaktrifle. En mann og fem kvinner ble drept og rundt 20 personer ble såret.

 ??      FELIPE DANA / AP / NTB ?? En kvinne går ned fra scenen i et auditorium på universite­tet i Kabul, etter å ha talt under en demonstras­jon til støtte for Taliban-regjeringe­n.
FELIPE DANA / AP / NTB En kvinne går ned fra scenen i et auditorium på universite­tet i Kabul, etter å ha talt under en demonstras­jon til støtte for Taliban-regjeringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway