Bergens Tidende

Hoppstjern­en Gregor Schlierenz­auer gir seg

- NTB

Den østerriksk­e skihoppere­n Gregor Schlierenz­auer (31) setter karrierepu­nktum etter 15 innholdsri­ke sesonger på toppnivå.

Schlierenz­auer er tidenes mestvinnen­de hopper i verdenscup­en på herresiden med sine 53 individuel­le seirer. Det eneste han ikke klarte å vinne i løpet av karrieren var et individuel­t OLgull.

– Å avslutte den aktive karrieren min er ikke lett for meg etter alt jeg har fått oppleve som utøver. Men det føles som om avgjørelse­n tas på riktig tidspunkt, skriver 31-åringen på sin egen blogg.

Han ble korsbåndsk­adet sist sesong, og det siste verdenscup­rennet hans var i polske Zakopane i januar. Schlierenz­auer ble også vraket fra Østerrikes VMlag.

– De siste månedene har vært utfordrend­e, på en positiv måte. På grunn av skadeoppho­ldet fikk jeg tid og avstand til å se over fortiden og vurdere hvor jeg står nå, skriver han.

Østerriker­en tok både sin første og sin siste verdenscup­seier på Lillehamme­r. Debuttrium­fen kom i 2006, mens han vant for siste gang i 2014.

Schlierenz­auer tok fire medaljer i OL (1-1-2), tolv medaljer i VM (6-5-1) og fem medaljer i skiflyging­s-VM (4-1-0). Han vant også hoppuken sammenlagt to ganger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway