Bergens Tidende

Hvem kjemper du mot, Palma Kleppe?

BARNEHAGED­RIFT:

- Karsten Sprenger Far, Bergen

Folk blir bevisst på uretten som skjer, og ved å skape en bevissthet så skaper vi et internasjo­nalt press.

VALGKAMPEN ER OVER, Palma Kleppe. Innlegget som ble publisert i Bergens Tidende 20. september 2021 oser over av venstrevri­dd valgkampre­torikk. Det blir så mye nedlatende kommentare­r at det blir utydelig for meg hva hun egentlig kjemper imot.

Er det den pedagogisk­e kvaliteten i de private barnehagen­e, eller det faktum at private aktører har en mulighet å tjene penger på en jobb de faktisk utfører? Hva er i så fall forskjelle­n med andre som utfører offentlige oppgaver, slik som å bygge vei, tilby helsetjene­ster eller utføre kollektivt­rafikk. Eller mener Kleppe at dette også er profitører, uten å legge frem argumentas­jon som viser at kvaliteten på jobben deres er betydelig dårligere enn det offentlige?

JEG ER SELV FAR til to barn i en Kidsa barnehage. Hvorfor endte vi opp der, selv om vi bodde nærmere to offentlige barnehager?

Det begynte med at jeg tok en ringerunde til alle barnehagen­e før jeg søkte om barnehagep­lass. Etter flere forsøk ga jeg opp å få svar på telefon og e-post fra de offentlige barnehagen­e, mens jeg fikk en hyggelig tilbakemel­ding fra Kidsa barnehagen.

To år senere har vi nå to barn som trives stort i barnehagen, hvorav den eldste storkoser seg i turgruppen som er ute så å si hele året. Vi er så fornøyde med barnehagen at vi denne sommeren valgte å flytte nærmere, for å få hverdagen til å gå opp.

KANSKJE KLEPPE og politikere som mener at offentlig styring er synonymt med kvalitet og god pengestyri­ng, også bør ha fokus på hvor fornøyde foreldre kan være med private barnehager, og hvor misfornøyd­e man også kan være med offentlige barnehager.

Kanskje man kan legge vekk retorikken og ha fokus på barna og heller legger til rette for kvalitetss­tyring og god kontroll av barnehager. Slik at både private og offentlige barnehager som ikke presterer blir fulgt opp og pålagt å endre seg til det beste for dem de egentlig jobber for, nemlig foreldrene og barna.

 ??      HANS KRISTIAN THORBJØRNS­EN ?? Spør foreldrene, oppfordrer Karsten Sprenger, som tidligere har vært fylkessekr­etær i Vestland Høyre.
HANS KRISTIAN THORBJØRNS­EN Spør foreldrene, oppfordrer Karsten Sprenger, som tidligere har vært fylkessekr­etær i Vestland Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway