Bergens Tidende

Åsane slo tilbake etter ydmykelsen mot AaFK

Åsane er videre i cupen etter sterk seier i Sogndal.

- Christian Nicolaisen christian.nicolaisen@bt.no

Åsane er videre til cupens fjerde runde, etter en sterk 2–0seier mot divisjonsk­ollega Sogndal.

Håkon Lorentzen fikk æren av å avslutte kampens klart beste angrep etter 74 minutter. Avslutning­en var av det frekke slaget fra 24-åringen.

Cupkampen ble en aldri så liten opptur for oransjetrø­yene etter det flaue 1–6-tapet mot AaFK på Myrdal forrige helg.

– Dette var en tøff batalje. Sogndal borte er alltid tøft. Nå er det god stemning. Endelig har vi snudd det, sa lagleder Odd Krister Føllesdal til Ballspark rett etter kampslutt.

Da var han på vei inn i en bortegarde­robe fylt av sang og høylytt jubel.

– I dag fikk vi til mye av det vi ønsker å gjøre. Vi gjorde ting litt enklere, sa Føllesdal.

Ledermålet kom på litt heldig vis. Et innlegg fra Sondre Auklend ble avverget av hjemmelage­ts keeper, men ballen kom kjapt tilbake igjen via Håkon Lorentzen og Sogndal-stopper Axel Kryger. 0–1 Åsane.

Trener Morten Røssland ønsker å rullere i en periode med inntil tre kamper i uken. Dermed ble spillere som Joakim Hammerslan­d, Jonas Vågen og Eirik Østgaard igjen i Bergen. Midtbanesp­iller Tomas Kristoffer­sen fikk nesten en time på banen, etter å ha vært ute med skade i flere uker.

Håkon Lorentzen kunne ha doblet ledelsen etter drøye halvtimen, men headingen hans strøk krysstange­n. De

Tilskuere:

Gult kort:

Åsane.

Åsane (4–2–3–1): Mark Jensen – Jonas Tillung Fredriksen (Emil Kalsaas 65.), Martin Ueland, Erlend Hellevik Larsen, Bjarte Haugsdal – Stian Nygard (Ole Kallevåg 88.), Tomas Kristoffer­sen (Eirik Wollen Steen 57.) – Ryan Doughman, Didrik Bjornstad Fredriksen, Sondre Auklend (Henrik Gjerde Ødemark 89.) – Håkon Lorentzen.

Sogndal (3–4–3): Jørgen Johnsen – Axel Kryger, Tord Johnsen Salte, Eirik Lereng (Ronan Darcy 46.) – Amin Nouri, Johan Bakke, Tobias Bjørnebye, Andreas Hoven (Henri Jarvelaid 65.) – Kristoffer Nesso (Daniel Eid 46.), Endre Kupen (Peter Michael Godly 46.), Kristoffer Hoven (Noah Solskjær 79.). oransje var hakket hvassere enn Sogndal før pause, og rullet opp det ene gode angrepet etter det andre.

Hjemmelage­t hadde sine sjanser, de også, men det ble aldri like farlig foran Åsanes danske sisteskans­e.

Sogndal kom på banen etter pause med et helt annet driv. De første minuttene hadde Åsane nok med å forsvare seg. Hjemmelage­t klarte imidlertid ikke å oppretthol­de trykket særlig lenge, og mistet etter hvert initiative­t.

?? JAN KÅRE NESS, NTB (ARKIV) ?? Åsane slo Sogndal 2–0 på Fosshaugan­e, og er videre i cupen.
JAN KÅRE NESS, NTB (ARKIV) Åsane slo Sogndal 2–0 på Fosshaugan­e, og er videre i cupen.